Statele Unite cer verificarea identităţii tuturor cumpărătorilor de tutun sub 30 de ani

Spread the love

America vrea să pună frână fumatului în rândul tinerilor.

De acum, oricine pare să aibă sub 30 de ani va trebui să-şi arate buletinul când vrea să cumpere ţigări sau alte produse cu tutun.

Statele Unite cer verificarea identităţii tuturor cumpărătorilor de tutun sub 30 de ani Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a impus noi reguli cu privire la vânzarea produselor din tutun, informează Reuters.

Pentru a cumpăra produse din tutun, cumpărătorii trebuie să prezinte un act de identitate cu fotografie.

Începând de joi, FDA a extins cerinţa de verificare a vârstei pentru cei care cumpără produse din tutun, ridicând pragul de la 27 la 30 de ani.

Vezi mai multe articole din categoria externe Mai mult, FDA a anunţat că vânzarea produselor din tutun prin automate este interzisă în locurile unde sunt prezente sau au acces persoane sub 21 de ani, faţă de limita de 18 ani, impusă anterior.

Statele Unite au intensificat, în ultimii ani, măsurile de combatere a consumului de tutun pentru a reduce decesele prevenibile cauzate de fumat, dar şi pentru a opri utilizarea ţigărilor electronice de către minori.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizase anterior, în luna mai, că producătorii de produse din tutun încearcă să atragă o nouă generaţie de consumatori de nicotină prin campanii agresive pe reţelele de socializare, dar şi la festivaluri sportive şi de muzică.

În 2019, FDA a crescut vârsta minimă pentru consumul de tutun de la 18 la 21 de ani.

Lasă un răspuns