LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 919. Vizită riscantă pentru Putin, la începutul lunii viitoare / Pe frontul ucrainean, Petrovsk este noul Bahmut / Von der Leyen critică politica pro-Kremlin a Ungariei

Spread the love

Rusia îşi pune toate forţele în atacuri menite să spargă apărarea ucraineană, pentru a captura întreaga regiune Doneţk.

Războiul din Ucraina, ziua 919.

Şeful de cabinet al lui Zelenski: Putin ameninţă lumea cu o catastrofă nucleară / Rusia a arestat un general pentru corupţie / Pe front, Petrovsk este noul Bahmut Forţele ruse au atacat oraşul Harkov pe 30 august cu bombe aeriene ghidate, omorând cel puţin patru persoane, inclusiv un copil, şi rănind alte 28, au raportat autorităţile locale.

„Astăzi, unii politicieni din Uniunea noastră, şi chiar din această parte a Europei, tulbură apele dialogului nostru cu privire la Ucraina.

Ei acuză războiul, nu pe invadator, ci pe cel invadat; nu pofta de putere a lui Putin, ci setea de libertate a Ucrainei.

Aşa că aş vrea să-i întreb: aţi da vreodată vina pe maghiari pentru invazia sovietică din 1956? Ai da vreodată vina pe cehi pentru represiunea sovietică din 1968? Răspunsul este foarte clar: comportamentul Kremlinului era ilegal şi atroce atunci.

Şi este ilegal şi atroce astăzi”.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat acest lucru în discursul său la forumul Globsec de la Praga.

„Noi, europenii, putem avea poveşti diferite.

S-ar putea să vorbim limbi diferite, dar în nicio limbă pacea nu este sinonimă cu capitularea.

În nicio limbă suveranitatea nu este sinonimă cu ocupaţia.

Cei care susţin oprirea sprijinului pentru Ucraina nu pledează pentru pace.

Ei susţin liniştirea şi supunerea Ucrainei”, a adăugat aceasta.

Trimiterea evidentă este la Ungaria.

Vezi mai multe articole din categoria social Instanţa din oraşul rus Gorno-Altaisk, din regiunea Altai, a condamnat un jurnalist local, Serghei Mihailov, la opt ani de închisoare pentru că a criticat în articolele sale acţiunile armatei ruse în Ucraina.

Acest lucru a fost raportat de Parchetul local.

Serghei Mihailov „a publicat articole pe internet în martie şi aprilie 2022, care conţin informaţii false” despre acţiunile armatei ruse în Ucraina, a anunţat Procuratura într-un comunicat pe Telegram.

Locuitorul în vârstă de 48 de ani din Gorno-Altaisk a lucrat pentru un ziar local online, Listok.

Anchetatorii l-au acuzat că este „motivat de ura politică”.

Potrivit Parchetului, acesta va executa o pedeapsă de opt ani de închisoare „într-o colonie de regim general”.

Serviciul rus de informaţii interne (FSB) a declarat că a arestat doi cetăţeni columbieni sub acuzaţia că au luptat ca „mercenari” în forţele armate ucrainene.

Un tribunal de la Moscova a dispus arestarea acestora.

„Serviciul Federal de Securitate a arestat doi cetăţeni ai Republicii Columbia, acuzaţi că au luptat de partea ucraineană ca mercenari împotriva forţelor armate ruse”, se arată într-un comunicat al FSB citat de agenţia Tass.

Serviciul de informaţii nu precizează unde au fost capturaţi cei doi bărbaţi.

Dar ziarul online rus Mash scrie că cetăţenii columbieni au fost blocaţi pe aeroportul din Caracas pe drumul înapoi spre patria lor, iar Venezuela i-a predat Rusiei.

Ştirea nu a fost încă confirmată oficial.

Nouă persoane au fost rănite aseară în urma unui atac aerian al forţelor ruse împotriva unei companii din oraşul Sumî, din nord-estul Ucrainei: acest lucru a fost anunţat de parchetul regional, potrivit Rbc-Ucraina.

„Potrivit datelor preliminare, nouă persoane au fost rănite în urma atacului din partea ocupanţilor”, a declarat Parchetul, adăugând că raidul a provocat un incendiu.

Forţele ruse au atacat Ucraina aseară cu o rachetă balistică Iskander-M şi 18 drone kamikaze, dintre care 12 au fost doborâte, în timp ce 4 nu şi-au atins ţinta.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat acest lucru pe Telegram.

Racheta balistică a fost lansată din Crimeea ocupată, în timp ce dronele au venit din zona Primorsko-Akhtarsk, din regiunea Krasnodar, şi din regiunea Kursk din Rusia.

Dronele distruse au fost interceptate în regiunile ucrainene Vinniţia, Mikolaiv, Dnipropetrovsk, Herson şi Sumî.

Apărarea antiaeriană rusă a doborât aseară 18 drone ucrainene în trei regiuni ale ţării şi pe teritoriul Crimeei ocupate: Ministerul rus al Apărării a anunţat acest lucru pe Telegram.

11 drone au fost doborâte în regiunea Briansk, 4 în regiunea Kaluga, una în regiunea Belgorod şi două în Crimeea.

În cursul nopţii în Crimeea, la Kirovskoie au avut loc patru explozii.

Pravda ucraineană scrie informaţia.

În apropierea aeroportului s-au auzit trei explozii, una deasupra gării.

Experţii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) de la centrala nucleară Zaporojie au fost forţaţi să se ascundă în interior pe 20 august din cauza ameninţării unui atac cu dronă şi, de asemenea, să amâne o vizită planificată la centrală pentru 26 august.

Acest lucru poate fi citit într-un comunicat de presă publicat pe site-ul organizaţiei şi relansat de agenţia Tass.

Pe 11 august, mai scrie Tass, un turn de răcire nefuncţional de la centrala nucleară Zaporojie a fost atacat de o dronă a forţelor armate ucrainene.

În urma atacului, structura a ars.

„Patru unităţi de centrale nucleare ucrainene au fost deconectate de la reţea în timpul atacului rusesc de luni.

Vorbim despre unităţile electrice 1, 3 şi 4 ale CNE Rivne, precum şi unitatea electrică 3 a CNE al Ucrainei, în sudul Rusiei.

ameninţare pentru lume”.

Andri Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a scris acest lucru pe Telegram.

„Este o decizie conştientă a regimului Putin de a ameninţa lumea cu o catastrofă nucleară”, a adăugat el.

Comandantul şef al Forţelor Armate Ucrainene, Alexander Sirski, a vizitat frontul Pokrovsk din Donbass, unde se desfăşoară lupte intense cu Forţele Armate Ruse.

Sirski a scris pe reţelele de socializare că este „cea mai dificilă situaţie”, iar luptele sunt „extrem de dure”.

Mulţi compară situaţia cu Bahmut-ul bombardat de ruşi până la distrugerea lui totală.

„Luptele sunt deosebit de dure” la Pokrovsk, un important centru logistic care a devenit un simbol al rezistenţei ucrainene la agresiunea rusă.

Acest lucru a declarat comandantul-şef ucrainean Oleksandr Sirski, care a petrecut câteva zile pe Frontul de Est.

Rusia îşi pune toate forţele în atacuri menite să spargă apărarea ucraineană, a spus el, adăugând că Ucraina a fost nevoită constant să recurgă la metode neortodoxe pentru a-şi consolida poziţiile.

O eventuală capturare a Pokrovskului ar compromite capacităţile defensive şi rutele de aprovizionare ale Ucrainei şi ar aduce Rusia mai aproape de obiectivul declarat de a captura întreaga regiune Doneţk.

Fostul ministru adjunct al apărării al Rusiei Pavel Popov a fost arestat sub acuzaţia de fraudă.

I se încredinţase responsabilitatea dezvoltării „Parcului Patriot”, un parc tematic de propagandă militară din Kubinka, la aproximativ 60 de kilometri de Moscova, unde se află şi o grandioasă biserică ortodoxă de culoare kaki, dedicată forţelor militare ruse.

Potrivit anchetatorilor, Popov a obligat firmele care au câştigat contracte pentru parc să lucreze şi pe proprietăţile sale din regiunea Moscovei şi să transfere materiale din parc, din nou pe proprietăţile sale, între 2021 şi anul acesta.

Bunurile lui Popov şi ale familiei sale, inclusiv alte proprietăţi din regiunea Krasnodar, au fost evaluate la 5,5 milioane de euro, mult mai mult decât poate obţine un viceministru din salariul său, a anunţat Comisia de anchetă.

El riscă să fie condamnat la până la zece ani de închisoare.

Reţinerea sa a fost dispusă până pe 29 octombrie.

Popov, care are 67 de ani şi este general, a fost demis din funcţia sa la minister în iunie anul trecut, la o lună după remanierea guvernamentală care l-a costat postul şi pe Serghei Şoigu.

Este considerat un aliat apropiat al lui Şoigu, cu care a lucrat deja când era ministru al urgenţelor.

Îl urmase la Ministerul Apărării în 2013.

Lasă un răspuns