Kamala Harris spune că va numi un republican în cabinetul său dacă va câştiga cursa prezidenţială din SUA

Spread the love

Vicepreşedinta SUA şi candidata democrată în cursa pentru Casa Albă, Kamala Harris, a spus că va numi un republican în cabinetul său dacă ea va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto În cadrul primului interviu acordat postului CNN de când a intrat în cursa prezidenţială şi a fost nominalizată oficial candidat pentru Casa Albă de către Partidul Democrat, Kamala Harris a afirmat că va numi un membru al Partidulu Republican în cabinetul său dacă va fi aleasă preşedinte al SUA.

Vicepreşedinta nu a menţionat în mod concret nume în acest sens sau roluri care ar reveni unui republican în cabinetul său dacă va obţine un mandat la Casa Albă.

Vezi mai multe articole din categoria politic „Nimeni în mod special”, a spus ea.

„Mai avem 68 de zile până la alegeri, aşa că nu pun carul înaintea boilor.

Dar aş face-o (să numească un republican în cabinetul său – n.

r.

)”.

Mai mulţi preşedinţi americani au numit, de-a lungul timpului, membri ai partidului opus în cabinetul lor.

De exemplu, fostul preşedinte Barack Obama – care face parte din tabăra democraţilor – a numit mai mulţi republicani în funcţii de rang înalt în timpul mandatului său la Casa Albă, inclusiv pe fostul reprezentant din Illinois Ray LaHood ca secretar al transporturilor şi pe fostul senator din Nebraska Chuck Hagel ca secretar al Apărării, notează The Washington Post.

Totuşi, acest lucru nu s-a produs şi în timpul administraţiilor Biden şi Trump din ultimii opt ani.

Donald Trump nu a numit niciun democrat în cabinetul său în timpul mandatului la Casa Albă, iar Joe Biden a refuzat să numească un republican, în ciuda accentului său pe bipartizanat şi a prieteniei sale cu mulţi senatori republicani, relevă sursa citată.

În acest sens, grupul de republicani care se opun vocal lui Trump ar putea constitui o serie de variante pentru Kamala Harris în numirea unuia dintre ei în cabinetul său, în cazul în care va câştiga preşedinţia SUA în noiembrie.

Mai mulţi dintre aceştia au luat cuvântul la Convenţia Naţională Democrată din Chicago săptămâna trecută.

Kamala Harris va avea prima dezbatere prezidenţială cu Donald Trump în data de 10 septembrie, la ABC News.

 

Lasă un răspuns