IDF susţine că a eliminat mai mulţi terorişti în operaţiunea din Cisiordania

Spread the love

IDF, poliţia israeliană şi serviciul de securitate Shin Bet au raportat joi că patru terorişti care se ascundeau într-o moschee au fost ucişi într-o operaţiune în oraşul Tulkarm, din nordul Cisiordaniei, potrivit publicaţiei Haaretz.

IDF susţine că a eliminat mai mulţi terorişti în operaţiunea din Cisiordania Unul dintre cei ucişi a fost identificat drept Mohammad Jaber, un comandant al organizaţiei Jihad Islamic, care a fost implicat în atacul din iunie anul trecut de la Qalqilya, în care a fost ucis Amnon Muchtar.

Jaber, cunoscut sub numele de „Abu Shuja’a”, este comandantul batalionului Tulkarm, iar în ultimele luni a supravieţuit mai multor încercări ale forţelor de securitate de a-l ucide.

În iulie anul trecut, Jaber a evitat arestarea de către Autoritatea Palestiniană când forţele acesteia au venit să-l aresteze la un spital din Tulkarm, unde era tratat.

Vezi mai multe articole din categoria externe Forţele de securitate au anunţat, de asemenea, că un soldat al IDF a fost rănit uşor în timpul operaţiunii.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut Israelului să oprească imediat operaţiunea militară din nordul Cisiordaniei.

„Ultimele evoluţii din Cisiordania ocupată, inclusiv lansarea de către Israel a operaţiunilor militare la scară largă, sunt profund îngrijorătoare”, a scris Guterres pe platforma de socializare X.

Israelul a lansat marţi seara ceea ce numeşte o operaţiune contrateroristă.

Cel puţin 11 persoane au fost ucise în operaţiunile comune ale IDF şi Shin Bet din oraşele Jenin şi Tul Karm din Cisiordania, a anunţat miercuri Ministerul Palestinian al Sănătăţii.

Lasă un răspuns