Fără lucrare de licență pentru absolvenții Facultății de Drept de la UBB. Decan: „Punea și studentul, și cadrul didactic în posturi extrem de delicate”

Spread the love

  Studenții care finalizează studiile de licență la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anul viitor nu vor mai realiza lucrări de licență.

Decizia a fost luată la cererea studenților.

Decanul facultății, Șerban Diaconescu, a declarat pentru edupedu.

ro că a fost luată în considerare și incapacitatea programelor anti-plagiat de a detecta furtul literar.

 Viitorii absolvenți ai Facultății de Drept nu mai trebuie să pregătească lucrări de licențe pentru a absolvi, începând cu sesiunea din iulie a anului universitar 2024-2025.

 Decizia a fost luată de Consiliul profesoral după ce „peste 90% din studenții unui an, respectiv peste 84% din studenții celuilalt an au solicitat acest lucru”, a explicat Șerban Diaconescu, decan al facultății.

Decanul a spus că softurile de antiplagiat nu se dovedesc eficiente în cazul lucrărilor de licență de la Drept, unde se citează multe texte de lege.

 „Am cântărit faptul că există o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat, care, din păcate, nu întrunesc standardele de calitate, care să permită o verificare reală a existenței sau inexistenței plagiatului”, a spus decanul.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns