CIA a avertizat Austria despre atacurile planificate la concertele lui Taylor Swift: Suspecţii urmăreau să ucidă „zeci de mii” de fani

Spread the love

CIA a avertizat Austria despre atacurile planificate la concertele lui Taylor Swift: Suspecţii urmăreau să ucidă „zeci de mii” de fani Directorul adjunct al CIA, David Cohen, a afirmat că CIA a notificat autorităţile austriece cu privire planurile atacatorilor de la concertele lui Taylor Swift din Viena, care au fost dejucate şi care au condus la anularea acestora, scrie Associated Press.

Cohen a declarat că suspecţii complotului – care aveau legături cu gruparea ISIS –  „plănuiau să ucidă un număr foarte mare – zeci de mii de oameni la acest concert, inclusiv, sunt sigur, mulţi americani”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Adjunctul CIA a afirmat, totodată, că autorităţile austriece au dejucat atacurile planificate pentru concertele care urmau să fie ţinute de artista Taylor Swift după ce CIA a transmis informaţii despre intenţiile suspecţilor reţinuţi, relevă sursa citată.

Potrivit oficialilor austrieci, principalul suspect, un tânar în vârstă de 19 ani, a fost inspirat de gruparea Statul Islamic.

El plănuia să atace în afara stadionului, unde se aşteptau să se adune peste 30 000 de fani, cu explozibili artizanali sau cuţite.

Până în prezent, trei suspecţi au fost arestaţi.

Lasă un răspuns