Tentativa de asasinare a lui Trump: Cum a decis autorul atacului ca republicanul să fie „ţinta”

Spread the love

Tentativa de asasinare a lui Trump: Cum a decis autorul atacului ca republicanul să fie „ţinta” Atacatorul republicanului Donald Trump a căutat pe internet evenimente atât ale sale, cât şi ale preşedintelui Joe Biden, a căutat în mod repetat informaţii despre explozibili şi a considerat mitingul electoral din Pennsylvania, unde a deschis focul luna trecută, drept o „ţintă de oportunitate”, a declarat miercuri un oficial FBI de rang înalt, notează Associated Press (AP).

Vezi mai multe articole din categoria externe Anchetatorii cazului în urma căruia Thomas Matthew Crooks – un tânăr de 20 de ani – a tras asupra lui Donald Trump în timpul unui miting desfăşurat în Pennsylvania în luna iulie iau în calcul varianta unei „planificări extinse a atacului”.

În urma analizării istoricului de căutare online de dinaintea comiterii atacului, Crooks a avut „un efort susţinut şi detaliat de a planifica un atac asupra unui anumit eveniment, ceea ce înseamnă că s-a uitat la orice număr de evenimente sau ţinte”, a declarat Kevin Rojek, agentul special responsabil de biroul FBI din Pittsburgh.

Potrivit oficialilor FBI, Thomas Crooks, a căutat de peste 60 de ori informaţii despre candidatul republican la preşedinţie şi despre rivalul său de atunci, Joe Biden, înainte de a se înscrie la mitingul lui Trump de la începutul lunii iulie, relatează Reuters.

Crooks a devenit „foarte concentrat” asupra mitingului lui Trump atunci când a fost anunţat la începutul lunii iulie „şi l-a privit ca pe o ţintă de oportunitate”, se arată într-o primă constatare preliminară a anchetării cazului.

Căutările pe internet ale lui Crooks cu doar câteva zile înaintea mitingului au inclus întrebări despre locul exact din care Donald Trump ar fi urmat să vorbească: „De unde va vorbi Trump la Butler Farm Show?” „Butler Farm Show podium” şi «Butler Farm Show fotografii», notează AP.

Fostul preşedinte Donald Trump – actual candidat republican la alegerile prezidenţiale din SUA – a fost ţinta unei tentative de asasinat în timpul unui miting care a avut loc în Pennsylvania în 13 iulie.

În urma evenimentului, Trump a fost rănit de un glonţ în urechea dreaptă, iar autorul atacului, Thomas Matthew Crooks, a fost împuşcat mortal la scurt timp după.

 

Lasă un răspuns