SpaceX amână, din nou, prima misiune privată de ieşire în spaţiu

Spread the love

Polaris Dawn se află la a doua amânare a lansării, după ce, prima dată, s-a confruntat cu o scurgere de heliu.

SpaceX amână, din nou, prima misiune privată de ieşire în spaţiu Lansarea misiunii Polaris Dawn, de la SpaceX, primul zbor orbital cu echipaj format exclusiv din civili care va ieşi în spaţiu, a fost amânată din nou din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, informează AFP.

Misiunea, organizată şi finanţată de miliardarul Jared Isaacman, urma să decoleze de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida în dimineaţa zilei de miercuri.

SpaceX a anunţat că lansarea a fost amânată din cauza vremii nefavorabile în zonele de amerizare din largul coastei Floridei.

Vezi mai multe articole din categoria externe Polaris Dawn se află la a doua amânare, după ce s-a confruntat cu o scurgere de heliu.

Misiunea include patru membri ai echipajului, care au trecut printr-un antrenament riguros timp de mai bine de doi ani.

Aceştia vor participa la prima ieşire în spaţiu realizată cu astronauţi civili şi vor fi echipaţi cu costume EVA avansate, dezvoltate de SpaceX.

Misiunea face parte din programul Polaris, o colaborare între Isaacman şi SpaceX, şi este programată să dureze şase zile, încheindu-se cu o amerizare în largul coastei Floridei.

Lasă un răspuns