Slovacia cumpără şase sisteme de apărare antiaeriană din Israel

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Guvernul Slovaciei a aprobat miercuri planurile de a cumpăra şase sisteme mobile de apărare aeriană din Israel pentru suma de 554,3 milioane de euro, statul membru NATO consolidându-şi protecţia spaţiului aerian, scrie Reuters.

Slovacia cumpără şase sisteme de apărare antiaeriană din Israel Guvernul a aprobat, de asemenea, achiziţionarea a peste 1.

300 de vehicule de teren grele 6×6 şi 8×8 în cadrul unei achiziţii comune cu Republica Cehă, la un cost estimat de 708,3 milioane de euro, care vor înlocui camioanele învechite.

Slovacia, al cărei vecin, Ucraina, luptă împotriva invaziei ruseşti din 2022, a încercat să consolideze capacităţile de apărare aeriană.

Aceasta a făcut parte din eforturile NATO de a consolida flancul estic al alianţei militare.

Ministrul apărării, Robert Kalinak, a declarat că priorităţile ar trebui să fie capacităţile de apărare, în special apărarea aeriană.

Vezi mai multe articole din categoria externe Luna trecută au fost livrate primele două din cele 14 noi avioane de luptă F-16.

Guvernul slovac nu a numit sistemul de apărare care urmează să fie cumpărat din Israel în cadrul acordului de la guvern la guvern.

Slovacia operează sistemul cu rază medie de acţiune 2K12 KUB, care se afla la sfârşitul ciclului său de viaţă, a declarat Ministerul Apărării într-un document publicat miercuri.

Sub un guvern anterior, Slovacia a donat Ucrainei sistemul său de apărare aeriană S-300, o decizie criticată de actuala administraţie pentru scăderea capacităţilor de apărare aeriană ale ţării.

Lasă un răspuns