Războiul din Ucraina, ziua 917. Incendiu la un depozit petrolier din Rostov după un atac cu drone / Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea ucrainenilor

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 917.

Incendiu la un depozit petrolier din Rostov după un atac cu drone / Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea ucrainenilor Forţele ucrainene au doborât un avion rusesc Su-25 în sectorul Kramatorsk din regiunea Doneţk.

Unităţile antiaeriene ale Brigăzii 28 Mecanizate Separate ar fi doborât avionul cu un sistem portabil de apărare aeriană (MANPADS) în timp ce acesta încerca să tragă asupra trupelor ucrainene.

Brigada a 28-a a publicat un clip video care prezintă momentul în care a fost doborâtă aeronava.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Soarta echipajului este încă necunoscută, dar ştim sigur că este o problemă în minus pentru infanteria noastră”, a declarat unitatea pe canalul său Telegram.

Unităţile de apărare aeriană ale Rusiei au distrus patru drone deasupra regiunii Rostov în cursul nopţii, au declarat Ministerul rus al Apărării şi guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, dar nu au făcut nicio menţiune cu privire la un atac asupra unui depozit de petrol.

Canalul Telegram Baza, care este apropiat de serviciile de securitate ale Rusiei, a declarat că trei cisterne ardeau la un depozit de petrol din districtul Kamensky din regiunea Rostov, după ce două drone au căzut asupra zonei.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare ruseşti arătau ceea ce păreau a fi tancuri mari în flăcări noaptea.

Reuters a fost în măsură să identifice locaţia unuia dintre videoclipuri ca fiind în districtul Kamensky din Rostov.

Un depozit de combustibil din districtul Kamensky a fost, de asemenea, atacat la începutul lunii august.

Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea autorităţilor de la Kiev.

La şedinţă vor participa liderii NATO, ambasadorii ţărilor membre şi oficiali ucraineni.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va convoca miercuri o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina la cererea Kievului, a declarat marţi un purtător de cuvânt al alianţei militare.

„Întâlnirea va avea loc la nivel de ambasador.

Se aşteaptă ca ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, să informeze aliaţii prin intermediul unei legături video despre situaţia de pe câmpul de luptă şi nevoile prioritare”, a spus purtătorul de cuvânt, Farah Dakhlallah, potrivit Reuters.

Consiliul NATO-Ucraina a fost înfiinţat anul trecut pentru a permite o coordonare mai strânsă între alianţă şi Kiev.

Ambasadorii ţărilor membre NATO şi oficiali ucraineni participă frecvent la reuniunile consiliului.

Întâlnirea de miercuri va avea loc după două zile în care Ucraina a fost atacată de ruşi cu sute de rachete şi drone.

Lasă un răspuns