Războiul din Ucraina, ziua 917. Forţele ucrainene au doborât un avion rusesc Su-25 în Doneţk / Incendiu la un depozit petrolier din Rostov după un atac cu drone / Consiliu NATO-Ucraina

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 917.

Incendiu la un depozit petrolier din Rostov după un atac cu drone / Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea ucrainenilor Trupele ruse se apropie de oraşul Selydove din regiunea Doneţk, în contextul în care Rusia continuă să avanseze în regiune, a anunţat la 28 august publicaţia ucraineană Hromadske, citând-o pe corespondenta sa la faţa locului, Diana Butsko.

Ucraina a primit voturile necesare din partea creditorilor privaţi pentru restructurarea obligaţiunilor sale internaţionale în valoare de peste 20 de miliarde de dolari, oferind ţării reducerea datoriei necesară pentru a continua finanţarea luptei sale împotriva invaziei Rusiei.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Începând de luni (2 septembrie), doar bancomatele vor funcţiona (în Pokrovsk).

Nu vor exista bănci.

Acest lucru se aplică, de asemenea, tuturor domeniilor de alte servicii care se adresează populaţiei noastre”, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Vadym Filashkin.

Atacul rusesc a avariat clădirea administraţiei oraşului Kupiansk, a declarat guvernatorul regiunii Kharkiv, Oleh Syniehubov.

Cu o zi înainte, Rafael Grossi, directorul AIEA, a vizitat centrala nucleară de la Kursk, în urma acuzaţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin şi ale altor oficiali potrivit cărora Ucraina a încercat – sau intenţionează să încerce – să atace centrala, pe fondul incursiunii ucrainene în curs în zonă.

Forţele ruse au lansat un atac cu rachete împotriva oraşului Kryvyi Rih din regiunea Dnipropetrovsk pe 28 august, au raportat autorităţile locale.

Barajul de la Kiev nu este în pericol să se rupă în urma atacului rusesc recent asupra regiunii Kiev, a declarat Ihor Syrota, directorul companiei de stat Ukrhydroenergo pentru energie hidroelectrică, pe 28 august.

Dronele ucrainene au atacat oraşul Kotelnich din regiunea Kirov din Rusia, a declarat guvernatorul Alexander Sokolov.

Potrivit lui Sokolov, apărarea aeriană rusă a doborât două drone, în timp ce alte trei au „căzut” şi au provocat un incendiu în apropierea instalaţiei petroliere Zenit.

Dronele vizau un rezervor cu produse petroliere, a susţinut guvernatorul.

Nu au fost raportate victime sau pagube.

Sokolov a declarat că situaţia este „sub control”.

Kotelnich se află la aproximativ 1 500 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Acesta este primul raport al unui atac cu dronă asupra regiunii ruse Kirov de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina.

United Aircraft Corporation, o companie aerospaţială de stat, a anunţat că o uzină de producţie esenţială pentru programul rusesc de avioane Su-57 de a cincea generaţie a deschis noi fabrici menite să accelereze ritmul lent de livrare, scrie Defense News.

Conform companiei, oficialii au pus în funcţiune noi fabrici de dezvoltare legate de sistemul de combustibil şi au început construcţia unui hangar pentru testarea avionicii la fabrica Komsomolsk-on-Amur, din estul Rusiei.

Avioanele Su-57 nu sunt atât de folosite în invazia Ucrainei, efectuând lovituri doar de pe teritoriul Rusiei.

În urma invaziei pe scară largă a ţării vecine Ucraina, producătorii de armament de stat Rostec, UAC şi uzina de avioane din Komsomolsk-on-Amur sunt supuşi la numeroase sancţiuni din partea Statelor Unite, Uniunii Europene, Ucrainei, Marii Britanii, Elveţiei şi altor ţări, forţându-i să caute echipamente şi componente electronice în Asia sau să le importe ilegal, mai scrie Defense News.

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus, la o conferinţă de presă din Kiev, de pe 27 august, că armata rusă continuă să pună presiune pe direcţie Pokrovsk din regiunea Doneţk şi că vor să repete scenariul capturării Bahmutului.

Zelenski sugerează că forţele ruseşti ar putea avea pierderi mari, în jur de 60.

000 de militari, în Pokrovsk.

Acesta subliniază că nu este posibil ca lucrurile să se desfăşoare conform principiului „tu pierzi 100.

000 de oameni şi noi pierdem 100.

000 de oameni”.

„Ruşii nu se retrag pentru că ar fi vizaţi de atacuri dacă ar face-o.

Este ca în Bahmut – vor pierde între 50.

000 şi 60.

000 de militari acolo; veţi vedea asta foarte curând”, a spus el.

Zelenski a mai spus şi că odată cu incursiunea în regiunea Kursk, înaintarea trupelor ruseşti în Pokrovsk a fost încetinită, deşi rapoartele ISW arată că ieri ruşii au înregistrat o avansare în teren pe această direcţie.

„Câteodată, unde se află trei brigăzi, nu contează dacă sunt trei sau cinci brigăzi; ce contează este cine pune presiune, în ce cantitate şi de ce sunt în stare luptătorii.

Ei nu se retrag de acolo (n.

r.

ruşii din Pokrovsk), iar dacă s-ar retrage, ar fi împuşcaţi.

Aşa că vor continua să pună presiune.

Trebuie să facă asta, la fel ca în Bahmut”, a precizat Zelenski.

De asemenea, comandantul armatei ucrainene, Oleksandar Sirskîi, a spus că unul dintre scopurile incursiunii în Kursk a fost şi distragerea atenţiei ruşilor de pe direcţia Pokrovsk.

„Operaţiunea Kursk a dus la redislocarea unui număr semnificativ de forţe.

În acest moment, 30.

000 de militari au fost redislocaţi pe direcţia Kursk.

Acest număr va creşte.

Între timp, inamicul încearcă să mute unităţi şi din alte direcţii.

Pe direcţia Pokrovsk, însă, cresc eforturile lor”, a spus Sirskîi.

Rusia a pierdut 611.

190 de soldaţi de la începutul invaziei, a raportat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 1 090 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 568 de tancuri, 16 681 de vehicule blindate de luptă, 23 654 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 17 522 de sisteme de artilerie, 1 174 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 938 de sisteme de apărare aeriană, 368 de avioane, 328 de elicoptere, 14 348 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin.

Forţele ucrainene au doborât un avion rusesc Su-25 în sectorul Kramatorsk din regiunea Doneţk.

Unităţile antiaeriene ale Brigăzii 28 Mecanizate Separate ar fi doborât avionul cu un sistem portabil de apărare aeriană (MANPADS) în timp ce acesta încerca să tragă asupra trupelor ucrainene.

Brigada a 28-a a publicat un clip video care prezintă momentul în care a fost doborâtă aeronava.

„Soarta echipajului este încă necunoscută, dar ştim sigur că este o problemă în minus pentru infanteria noastră”, a declarat unitatea pe canalul său Telegram.

Unităţile de apărare aeriană ale Rusiei au distrus patru drone deasupra regiunii Rostov în cursul nopţii, au declarat Ministerul rus al Apărării şi guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, dar nu au făcut nicio menţiune cu privire la un atac asupra unui depozit de petrol.

Canalul Telegram Baza, care este apropiat de serviciile de securitate ale Rusiei, a declarat că trei cisterne ardeau la un depozit de petrol din districtul Kamensky din regiunea Rostov, după ce două drone au căzut asupra zonei.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare ruseşti arătau ceea ce păreau a fi tancuri mari în flăcări noaptea.

Reuters a fost în măsură să identifice locaţia unuia dintre videoclipuri ca fiind în districtul Kamensky din Rostov.

Un depozit de combustibil din districtul Kamensky a fost, de asemenea, atacat la începutul lunii august.

Consiliul NATO-Ucraina se va reuni miercuri la cererea autorităţilor de la Kiev.

La şedinţă vor participa liderii NATO, ambasadorii ţărilor membre şi oficiali ucraineni.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va convoca miercuri o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina la cererea Kievului, a declarat marţi un purtător de cuvânt al alianţei militare.

„Întâlnirea va avea loc la nivel de ambasador.

Se aşteaptă ca ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, să informeze aliaţii prin intermediul unei legături video despre situaţia de pe câmpul de luptă şi nevoile prioritare”, a spus purtătorul de cuvânt, Farah Dakhlallah, potrivit Reuters.

Consiliul NATO-Ucraina a fost înfiinţat anul trecut pentru a permite o coordonare mai strânsă între alianţă şi Kiev.

Ambasadorii ţărilor membre NATO şi oficiali ucraineni participă frecvent la reuniunile consiliului.

Întâlnirea de miercuri va avea loc după două zile în care Ucraina a fost atacată de ruşi cu sute de rachete şi drone.

Lasă un răspuns