Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost eliberat din arestul poliţiei şi dus în faţa unui tribunal din Paris

Spread the love

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost eliberat miercuri din arestul poliţiei din Franţa şi a fost transferat la tribunal pentru interogatoriu înainte de o potenţială punere sub acuzare, au declarat procurorii pentru CNN.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost eliberat din arestul poliţiei şi dus în faţa tribunalului în Franţa Pavel Durov a fost eliberat din arestul poliţiei franceze şi transferat la tribunal, notează CNN.

Biroul procurorului din Paris a declarat că acesta va fi acum supus unui „interogatoriu iniţial şi unei posibile inculpări”.

El a fost arestat în Franţa pe 24 august în baza unui mandat pentru acuzaţii legate de o serie de infracţiuni, inclusiv acuzaţii potrivit cărora platforma sa ar fi fost complice la sprijinirea fraudatorilor, a traficanţilor de droguri şi a persoanelor care răspândesc pornografie infantilă, scrie CNN.

Vezi mai multe articole din categoria externe Arestarea în Paris a miliardarului de origine rusă nu a fost „în niciun caz politică”, a afirmat preşedintele francez Emmauel Macron într-o reacţie pe platforma X.

Aplicaţia Telegram a fost lansată în 2013 de Durov şi fratele său, Nikolai.

La vârsta de 20 de ani, Pavel Durov a devenit cunoscut sub numele colocvial de „Mark Zuckerberg al Rusiei”.

Lasă un răspuns