LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 916. Rusia a bombardat Ucraina cu rachete şi drone pentru a doua zi consecutiv. Au fost folosite şi bombardiere Tu-95MS / Sunt cel puţin patru morţi

Spread the love

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi că cererile Ucrainei către Occident de a-i permite să lovească adânc în Rusia cu arme occidentale reprezintă un şantaj.

Lavrov a mai spus că Rusia îşi „ajustează” doctrina privind armele nucleare şi că este periculos pentru puterile nucleare occidentale să se „joace cu focul”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ministerul rus al Apărării a declarat marţi că forţele ruse au capturat un alt sat în estul regiunii Doneţk, în apropierea oraşului Pokrovsk, un centru logistic cheie pentru ucraineni.

„Unităţi ale grupului de forţe de la Centru, ca urmare a războiului activ, au eliberat aşezarea Orlovka”, a declarat ministerul, folosind numele rusesc pentru satul Orlivka.

„Din păcate, în ciuda activităţii eficiente a sistemelor noastre de apărare aeriană, patru persoane au fost ucise şi 16 au fost rănite”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-o postare pe reţelele sociale.

El a declarat că operaţiuni de salvare sunt în curs de desfăşurare la locurile impactului şi a promis un răspuns la atacuri.

e.

Atacurile de marţi au avut loc la o zi după ce Kremlinul a lansat unul dintre cele mai mari atacuri aeriene asupra Ucrainei.

Serviciul rus de securitate FSB a declarat marţi că a deschis dosar penal împotriva a doi jurnalişti străini care au trecut ilegal frontiera rusă pentru a realiza reportaje din regiunea Kursk, după o incursiune ucraineană, a relatat agenţia de presă Interfax.

Citând FSB, Interfax a declarat că printre jurnalişti se numără un reporter al radiodifuzorului german Deutsche Welle şi un corespondent al canalului de televiziune 1+1 din Ucraina.

FSB a iniţiat până acum proceduri penale împotriva a cel puţin şapte jurnalişti străini care au relatat din Kursk.

Ucraina nu a observat niciun semn de deplasare a personalului şi echipamentelor din Belarus în apropierea frontierei sale, dar este conştientă de existenţa unei ameninţări generale, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră ucrainene, Andriy Demchenko.

„Noi .

.

.

nu înregistrăm mişcarea de echipamente sau personal .

.

.

în imediata apropiere a frontierei, dar această direcţie în general rămâne încă o ameninţare pentru noi”, a declarat Demchenko la televiziunea naţională.

Declaraţia sa a fost făcută la două zile după ce Ministerul de Externe al Ucrainei a cerut Belarusului să retragă ceea ce a descris ca fiind un nivel semnificativ de forţe şi echipamente belaruse desfăşurate la frontiera comună.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât aproximativ 15 drone şi mai multe rachete în apropiere de Kiev în timpul atacului Rusiei din timpul nopţii, potrivit lui Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

„Tot ceea ce zbura spre capitala Ucrainei a fost distrus”, a declarat el prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram.

Rusia a lansat mai multe atacuri cu rachete şi drone care au vizat zeci de regiuni ucrainene şi au ucis cel puţin patru persoane, a declarat armata ucraineană marţi dimineaţă, la o zi după cel mai mare atac aerian al Moscovei din războiul împotriva vecinului său.

Două persoane au fost ucise atunci când un hotel a fost „distrus” în oraşul Krivoi Rog din centrul Ucrainei, au declarat oficialii regionali.

Două persoane au murit în urma atacurilor cu drone asupra oraşului Zaporojie.

Sistemele de apărare aeriană ale regiunii Kiev au fost desfăşurate de mai multe ori în cursul nopţii pentru a respinge rachetele şi dronele care vizau capitala ucraineană, a declarat administraţia militară a regiunii pe Telegram.

Autorităţile ucrainene au emis marţi alerte aeriene în mare parte din ţară, după ce forţele aeriene de la Kiev au confirmat decolarea unor bombardiere ruseşti din sud-vestul Rusiei.

„Decolarea mai multor Tu-95MS de pe aerodromul Engels a fost înregistrată”, au transmis reprezentanţii forţelor aeriene ucrainene pe Telegram, estimând că rachetele ar putea intra în spaţiul aerian ucrainean în jurul orei 4:00.

  Explozii puternice au fost auzite la Kiev marţi dimineaţă, au raportat martori Reuters şi mass-media locale, forţele de apărare aeriană ale Ucrainei declarând că întreaga ţară se află sub ameninţarea unui atac cu arme balistice ruseşti.

„Nu ignoraţi alertele de raid aerian, căutaţi adăpost”, au declarat forţele aeriene ale Ucrainei pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a denunţat atacul rusesc „revoltător” asupra reţelei de energie electrică din Ucraina, promiţând sprijin Kievului şi că Moscova „nu va reuşi niciodată” să înfrângă poporul ucrainean.

Rusia a lansat sute de drone şi rachete asupra Ucrainei în cursul zilei de luni, ucigând cel puţin patru persoane şi afectând reţeaua energetică deja slăbită a ţării, au declarat oficialii din Ucraina.

„Condamn, în termenii cei mai fermi, războiul continuu al Rusiei împotriva Ucrainei şi eforturile sale de a arunca poporul ucrainean în întuneric”, a declarat Biden.

„Rusia nu va reuşi niciodată în Ucraina, iar spiritul poporului ucrainean nu va fi niciodată înfrânt”.

Preşedintele Joe Biden a discutat luni cu prim-ministrul indian Narendra Modi, la câteva zile după ce cel mai proeminent lider al unei naţiuni care menţine o poziţie neutră faţă de invazia Rusiei în Ucraina a vizitat Kievul.

Modi a declarat într-o postare pe X că a vorbit cu Biden despre „sprijinul deplin al Indiei pentru revenirea rapidă a păcii şi stabilităţii” în Ucraina.

El a spus că liderii au discutat, de asemenea, despre îngrijorarea Indiei cu privire la siguranţa hinduşilor şi a altor minorităţi religioase din Bangladeshul vecin, după înlăturarea în această lună a primului ministru în ţară.

Casa Albă a declarat că Biden a lăudat angajamentul lui Modi faţă de Ucraina, precum şi vizita sa de săptămâna trecută în Polonia, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Ucrainei din Europa de Est.

Lasă un răspuns