Noi ordine de evacuare emise de Israel în Gaza. Situaţia umanitară continuă să se degradeze

Spread the love

Israel a lansat noi ordine de evacuare pentru civilii din Fâştia Gaza.

Mai multe familii au fost obligate să părăsească zona.

Noi ordine de evacuare emise de Israel în Gaza.

Situaţia umanitară continuă să se degradeze Israel a emis noi ordine de evacuare pentru localitatea Deir Al-Balah, situată în centrul Fâşiei Gaza, duminică seara, forţând, astfel, numeroase familii să părăsească zona, informează Reuters.

Potrivit informaţiilor emise de autorităţilor israeliene, evacuarea este necesară pentru a permite operaţiuni militare împotriva grupării Hamas şi a altor organizaţii armate active în regiune.

În ultimele zile, Israel a emis mai multe ordine de evacuare în diferite zone ale Fâşiei Gaza.

Vezi mai multe articole din categoria externe Acest lucru a dat naştere unui val de critici venit din partea palestinienilor, a Naţiunilor Unite şi a organizaţiilor umanitare, care avertizează asupra limitării refugiilor pentru civili.

Municipalitatea din Deir Al-Balah a raportat, de asemenea, că ordinele de evacuare israeliene au dus deja la mutarea a 250.

000 de persoane.

Într-un comunicat publicat pe platforma X, armata israeliană i-a îndemnat pe locuitorii din anumite zone să se ducă urgent spre vest, avertizând că regiunea în care se află este considerată „o zonă de luptă periculoasă”.

Mai bine de 40.

400 de palestinieni au fost ucişi în acest război, conform Ministerului Sănătăţii din Gaza, iar majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori au fost mutaţi de mai multe ori, confruntându-se cu lipsa de alimente şi medicamente, conform organizaţiilor umanitare.

Lasă un răspuns