Australia are grijă de „dreptul la deconectare” al angajaţilor

Spread the love

Australia a adoptat o lege prin care angajaţii au dreptul să nu răspundă la apelurile sau mesajele angajatorilor în afara orarului de muncă.

Sursa foto: Pexels Noua lege privind „dreptul la deconectare”,  intrată în vigoare în Australia, este menită să protejeze angajaţii care se simt obligaţi să răspundă la apeluri sau mesaje din partea angajatorului chiar şi în timpul liber, scrie BBC.

  Noua prevedere nu interzice angajatorilor să contacteze angajaţii după orele de lucru, însă le oferă libertatea de a nu răspunde cu excepţia cazului în care refuzul lor este considerat nerezonabil.

  Vezi mai multe articole din categoria social Cele două părţi trebuie să incerce să rezolve disputele împreună, dar în cazul în care nu ajung la o soluţie, Comisia Australiană pentru Muncă Echitabilă (FWC) poate interveni.

Astfel, poate ordona angajatorului să nu mai contacteze angajatul în afara programului sau, în cazul în care consideră că refuzul angajatului de a răspunde este nerezonabil, îi poate ordona acestuia să răspundă.

 

Lasă un răspuns