Zelenski afirmă că ar sprijini organizarea celui de-al doilea summit de pace de către India

Spread the love

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat duminică faptul că ar sprijini organizarea celui de-al doilea summit de pace de către India.

Zelenski afirmă că ar sprijini organizarea celui de-al doilea summit de pace de către India Într-o conversaţie cu jurnaliştii indieni, Zelenski a declarat că sunt în curs de desfăşurare negocieri cu Arabia Saudită, Qatar, Turcia şi Elveţia cu privire la cel de-al doilea summit de pace, relatează agenţia Reuters.

Liderul de la Kiev a mai spus că i-a transmis prim-ministrului indian Narendra Modi că va sprijini India să găzduiască al doilea summit de pace, deoarece Kievul speră să găsească o gazdă printre ţările din Sudul Global.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit lui Zelenski, o ţară care doreşte să găzduiască discuţiile de pace privind Ucraina trebuie să îndeplinească, printre altele, condiţia să fi fost membră semnatară în cadrul primului summit de pace, desfăşurat în Elveţia.

„Acest lucru se aplică nu numai Indiei, ci oricărui stat care ar fi pozitiv cu privire la găzduirea unui al doilea summit.

Nu vom putea organiza un summit pentru pace într-o ţară care nu a aderat încă la comunicatul summitului pentru pace”, a declarat Zelenski, potrivit Reuters.

Primul summit de pace privind Ucraina a avut loc în luna iunie, în Elveţia, unde Rusia nu a fost invitată să ia parte la discuţii.

Cu toate acestea, Ucraina ia în considerare să invite Moscova la cel de-al doilea summit de pace, dar autorităţile de la Kremlin au anunţat deja că vor refuza invitaţia dacă acest lucru se va întâmpla.

Lasă un răspuns