Suspectul în cazul atacului cu un cuţit în Germania este un sirian. Acesta a mărturisit fapta

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Suspectul aflat în custodia poliţiei germane în urma atacului cu cuţitul în oraşul Solingen, care a ucis trei persoane şi a rănit opt, este un sirian în vârstă de 26 de ani, au declarat duminică autorităţile, care analizează posibilele sale legături cu Statul Islamic.

Suspectul în cazul atacului cu un cuţit în Germania este un sirian.

Acesta a mărturisit fapta Incidentul, împreună cu revendicarea responsabilităţii de către gruparea militantă, a stârnit îngrijorare în rândul unor politicieni care au îndemnat la sporirea securităţii, limitarea armelor, înăsprirea pedepselor pentru infracţiunile violente şi limitarea imigraţiei, relatează Reuters.

Atacul a avut loc vineri seară, în timpul unui festival în Fronhof, o piaţă, unde formaţii live cântau pentru a sărbători istoria de 650 de ani a oraşului Solingen.

Persoanele îndoliate au construit un memorial improvizat lângă locul faptei.

Vezi mai multe articole din categoria social Suspectul s-a predat sâmbătă noaptea şi a recunoscut crima, au declarat poliţia şi procurorii din Duesseldorf într-o declaraţie comună duminică dimineaţă.

„Implicarea acestei persoane face în prezent obiectul unei anchete intense”, au declarat aceştia.

Friedrich Merz, un politician proeminent care conduce partidul de opoziţie CDU, de centru-dreapta, a îndemnat ţara să nu mai admită alţi refugiaţi din Siria şi Afganistan.

„Ajunge!”, a spus el într-o scrisoare postată pe site-ul său.

Lasă un răspuns