Nou schimb de prizonieri de război între Rusia şi Ucraina, mediat de Emiratele Arabe Unite

Spread the love

Rusia şi Ucraina au anunţat un schimb de 230 de prizonieri de război din ambele părţi, inclusiv recruţi ruşi capturaţi în timpul incursiunii ucrainene în Kursk, potrivit Le Figaro.

Nou schimb de prizonieri de război între Rusia şi Ucraina, mediat de Emiratele Arabe Unite „La sfârşitul procesului de negocieri, 115 militari ruşi capturaţi în regiunea Kursk au fost returnaţi de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev.

În schimb, au fost predaţi 115 prizonieri de război ai forţelor armate ucrainene ”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Soldaţii ruşi eliberaţi se află în prezent pe teritoriul Belarusului, un aliat apropiat al Moscovei, a adăugat el.

„Astăzi alţi 115 dintre fundaşii noştri s-au întors acasă.

Aceştia sunt militari din Garda Naţională, Forţele Armate, Marina şi Serviciul Naţional de Grăniceri ”, a confirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Vezi mai multe articole din categoria externe Acest schimb s-a desfăşurat, la fel ca multe precedente, sub medierea Emiratelor Arabe Unite.

Ministerul Afacerilor Externe din Emiratele Arabe Unite a transmis într-o declaraţie că va „continua toate eforturile şi iniţiativele menite să găsească o soluţie paşnică”.

Lasă un răspuns