Benjamin Netanyahu nu renunţă: Dispute cu negociatorii israelieni în privinţa condiţiilor de încetare a ostilităţilor în Gaza

Spread the love

Benjamin Netanyahu nu renunţă: Dispute cu negociatorii israelieni în privinţa condiţiilor de încetare a ostilităţilor în Gaza Coridorul Philadelphia, situat de-a lungul graniţei cu Egiptul, şi coridorul Netzarim, care traversează mijlocul Fâşiei Gaza, au fost două dintre principalele puncte de blocaj în negocierile susţinute de Egipt, Qatar şi Statele Unite, relatează Reuters.

Premierul Benjamin Netanyahu insistă ca Israelul să nu se retragă din acest Coridorul Philadelphia deoarece doreşte să împiedice Hamas să introducă ilegal arme şi luptători peste graniţa cu Egiptul.

Vezi mai multe articole din categoria externe Echipa de negociatori israelieni au iniţiat demersuri pentru a-l determina pe Netanyahu să facă mai multe concesii în privinţa retragerii din Coridorul Philadelphia.

Premierul a fost de acord să mute o poziţie din Coridor cu câteva sute de metri, dar că va păstra controlul general asupra acestuia.

La mai bine de 10 luni de la atacul din 7 octombrie asupra Israelului care a declanşat războiul, Statele Unite fac presiuni asupra Israelului pentru încetarea ostilităţilor din Gaza.

Prim-ministrul israelian a declarat în repetate rânduri că vizează o victorie totală asupra Hamas, ca urmare a atacului din 7 octombrie 2023.

 

Lasă un răspuns