Scafandrii au găsit ultimul cadavru de pe iahtul scufundat în Sicilia

Spread the love

Scafandrii au găsit ultimul cadavru de pe iahtul scufundat în Sicilia Scafandrii italieni au găsit trupul ultimei persoane dispărute după ce iahtul familiei magnatului britanic din domeniul tehnologiei, Mike Lynch, s-a scufundat în largul apelor Siciliei.

Se crede că ar fi vorba despre fiica sa, Hannah, conform unei surse, citată de Reuters.

Fata studiase la Oxford.

Iahtul de lux sub pavilion britanic, denumit Bayesian, cu o lungime de 56 de metri, transporta 22 de pasageri şi membri ai echipajului când s-a răsturnat şi s-a scufundat rapid, în urma unei furtuni, luni, în apropierea portului Porticello, lângă Palermo.

Vezi mai multe articole din categoria externe Deşi nu s-a confirmat oficial că trupul găsit aparţine lui Hannah Lynch, în vârstă de 18 ani, ea era singura persoană încă dată dispărută.

Epava se află la o adâncime de 50 de metri, iar pasajele din interior sunt înguste.

Operaţiunile de salvare, descrise de pompieri ca fiind „delicate”, au implicat maim ult de 400 de persoane, inclusiv 28 de scafandri specializaţi.

Trupurile celorlalţi cinci pasageri decedaţi, inclusive cel al lui Lynch, au fost recuperate miercuri şi joi din interiorul iahtului.

Corpul singurului membru al echipajului care a murit, bucătarul Recaldo Thomas, a fost găsit lângă epavă luni.

Identificarea oficială a cadavrelor şi autopsiile vor începe după transferul ultimului corp la morga unui spital din Palermo.

A fost deschisă o anchetă judiciară cu privire la scufundare, care i-a nedumerit pe experţii navali, aceştia susţinând că un iaht precum Bayesian, construit de producătorul italian de iahturi Perini, ar fi trebuit să reziste în faţa unei asemenea furtuni.

Căpitanul iahtului, James Cutfield, împreună cu cei opt membri supravieţuitori ai echipajului şi pasageri, au fost interogaţi de poliţie, dar nu au făcut comentarii publice.

Procurorii care investighează cazul urmează să susţină o conferinţă de presă sâmbătă.

Giovanni Costantino, CEO al The Italian Sea Group, care deţine Perini, a declarat că tragedia a fost rezultatul unor erori umane, excluzând orice deficienţă de design sau construcţie.

Recuperarea epavei ar putea ajuta la elucidarea cauzelor scufundării, însă operaţiunea va fi complexă şi costisitoare, estimată la aproximativ 15 milioane de euro.

Lasă un răspuns