Alertă la baza NATO din Germania: Nivelul de securitate a fost ridicat din cauza unei „ameninţări potenţiale”

Spread the love

Baza aeriană NATO din oraşul german Geilenkirchen şi-a ridicat nivelul de securitate, în urma detaliilor deţinute de serviciile de informaţii „care indică o ameninţare potenţială”.

Alertă la baza NATO din Germania: Nivelul de securitate a fost ridicat din cauza unei „ameninţări potenţiale” Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii bazei aeriene NATO joi seara, afirmând că „tot personalul care nu este esenţial pentru misiune a fost trimis acasă ca măsură de precauţie”, relatează Deutsche Welle.

Un purtător de cuvânt al bazei NATO din Geilenkirchen a declarat că nivelul de ameninţare a fost ridicat la Charlie, a doua cea mai înaltă dintre cele patru stări de alertă, definită ca „un incident (care) a avut loc sau au fost primite informaţii care indică faptul că o formă de acţiune teroristă împotriva organizaţiilor sau personalului NATO este foarte probabilă”, potrivit Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Măsura ridicării nivelului de securitate este luată preventiv pentru a doua oară în ultima perioadă, după ce săptămâna trecută a fost închisă temporar o bază militară în apropiere de Köln, pentru un posibil sabotaj al alimentării cu apă.

 

Lasă un răspuns