Ucraina afirmă că a folosit o bombă de fabricaţie americană pentru a lovi o ţintă în regiunea Kursk

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Forţele aeriene ale Ucrainei au declarat joi că au folosit o bombă GBU-39 de fabricaţie americană pentru a lovi un post de comandă al unui pluton rusesc în regiunea Kursk din Rusia, unde Ucraina a organizat o incursiune.

Ucraina afirmă că a folosit o bombă de fabricaţie americană pentru a lovi o ţintă în regiunea Kursk Aliaţii Kievului, inclusiv Statele Unite, furnizează arme forţelor ucrainene, dar au impus restricţii cu privire la modul şi momentul în care acestea pot fi utilizate în interiorul Rusiei, de teamă că astfel de lovituri ar putea provoca represalii din partea Rusiei care ar atrage ţările NATO în războiul ruso-ucrainean.

În acest context, forţele aeriene ale Ucrainei au spus că au folosit o bombă GBU-39 de fabricaţie americană pentru a lovi postul de comandă al unui pluton rusesc în regiunea Kursk.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ucraina a organizat o incursiune în Kursk.

Trupele ucrainene au trecut peste graniţa rusă pe 6 august 2024, într-un asalt surpriză, după ce trupele au reuşit să câştige înapoi terenul ocupat de Rusia la sfârşitul anului 2022.

Lasă un răspuns