Iranul a finalizat ancheta privind moartea lui Ebrahim Raisi: Ce a condus la prăbuşirea elicopterului în care se afla preşedintele iranian

Spread the love

Iranul a finalizat ancheta privind moartea lui Ebrahim Raisi: Ce a condus la prăbuşirea elicopterului în care se afla preşedintele iranian Un raport preliminar al armatei iraniene afirmase în luna mai că, în timpul investigaţiei, nu a fost găsită nicio dovadă de joc murdar sau de atac.

„Ancheta în cazul prăbuşirii elicopterului ayatollahului Raisi au fost finalizate .

.

.

există certitudinea deplină că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident”, a declarat sursa de securitate, care nu a fost numită, pentru Fars, relatează agenţia Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe În cadrul anchetei au fost identificate două motive ale accidentului: la momentul începerii zborului, întârzierea cauzată de vizitele preşedintelui a făcut situaţia aeriană nefavorabilă, iar pe de altă parte, greutatea mare a elicopterului în presiunea aerului din acea zonă a fost un factor important în incapacitatea pilotului de a controla elicopterul.

Totodată, cercetările au arătat faptul că elicopterul transporta două persoane în plus faţă de capacitatea pe care o permit protocoalele de securitate, a declarat sursa pentru Fars.

Ebrahim Raisi a murit în urma prăbuşirii elicopterului în care se afla, în apropierea graniţei cu Azerbaidjan.

 

Lasă un răspuns