Război comercial între China şi UE. Beijingul ripostează la tarifele impuse vehiculelor electrice cu o anchetă privind produsele lactate

Spread the love

Război comercial între China şi UE.

Beijingul ripostează la tarifele impuse vehiculelor electrice cu o anchetă privind produsele lactate Ministerul chinez al Comerţului a declarat miercuri că ancheta sa privind importurile de produse lactate din UE a fost declanşată de plângerile producătorilor interni cu privire la subvenţiile europene, conform Financial Times.

Măsura reprezintă cel mai puternic răspuns de până acum al Beijingului împotriva tarifelor Bruxelles-ului asupra maşinilor electrice.

China a deschis deja anchete antidumping privind importurile de coniac francez şi de carne de porc din UE şi a depus o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Vezi mai multe articole din categoria economic Şeful diplomaţiei blocului, Josep Borrell, a declarat în cadrul unui eveniment desfăşurat săptămâna aceasta în Spania că UE „nu trebuie să fie naivă”, dar că un război comercial este „poate .

.

.

inevitabil”.

Comisia Europeană a declarat că Bruxelles-ul „ia act” de decizia Chinei de a lansa o anchetă privind anumite produse lactate şi va analiza procedura „foarte atent”.

„Comisia va apăra cu fermitate interesele industriei produselor lactate din UE .

.

.

şi va interveni, după caz, pentru a se asigura că ancheta respectă pe deplin normele relevante ale OMC”, a declarat aceasta.

Camera de Comerţ a UE în China a declarat că acţiunea Beijingului „nu ar trebui să fie considerată o surpriză”.

„În mod regretabil, utilizarea instrumentelor de apărare comercială de către un guvern primeşte din ce în ce mai mult un răspuns similar din partea guvernului destinatar”, a declarat camera, adăugând că speră ca ancheta „să fie efectuată în mod corect şi transparent”.

Conform datelor comerciale ale Comisiei Europene, exporturile europene de produse lactate către China au fost evaluate la aproximativ 1,8 miliarde de euro anul trecut, în scădere de la 2 miliarde de euro cu un an înainte, şi au reprezentat aproximativ 9,5% din totalul exporturilor de produse lactate ale UE.

Lasă un răspuns