LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 910. Ucraina intenţionează evacuarea a 45.000 de locuitori din regiunea Sumî / Ucraina lansează „unul dintre cele mai mari” atacuri cu drone asupra Moscovei

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 910.

Ucraina intenţionează evacuarea a 45.

000 de locuitori din regiunea Sumî / Ucraina lansează „unul dintre cele mai mari” atacuri cu drone asupra Moscovei Ministerul rus al Apărării a anunţat la 20 august că va înfiinţa grupuri de trupe în regiunile Belgorod, Kursk şi Briansk pentru a apăra aşezările de-a lungul frontierei ucrainene, în contextul incursiunii armatei ucrainene în regiunea Kursk, scrie Kyiv Independent.

Operaţiunea fără precedent a armatei ucrainene, care durează de aproape două săptămâni, a dus la capturarea oraşului Sudzha din regiunea Kursk şi la presupusa distrugere a tuturor celor trei poduri peste râul Seim, în apropierea frontierei cu Ucraina.

Vezi mai multe articole din categoria externe Mai multe ţări NATO nu îşi îndeplinesc promisiunile de a furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană, a raportat Bloomberg pe 20 august, citând surse confidenţiale.

Cel puţin cinci sisteme promise la summitul NATO de luna trecută de la Washington nu s-au materializat până în prezent, a afirmat publicaţia.

Deşi nu menţionează ţările specifice din spatele promisiunilor de apărare aeriană, Volodimir Zelenski a menţionat SUA, Regatul Unit şi Franţa în timpul discursului său, în care a cerut aliaţilor să accelereze livrările sistemelor de arme promise.

Ucraina a lansat miercuri unul dintre cele mai mari atacuri cu drone asupra Moscovei, a declarat primarul oraşului, unităţile ruse de apărare aeriană distrugând 11 drone care zburau spre capitală.

Unele dintre drone au fost distruse deasupra oraşului Podolsk, care se află la aproximativ 38 km sud de Kremlin, potrivit Reuters.

„Aceasta este una dintre cele mai mari încercări de a ataca Moscova folosind drone”, a declarat Sobyanin pe canalul său de Telegram.

Preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită surpriză în Cecenia pe 21 august pentru a inspecta trupele cecene care se pregătesc să fie desfăşurate pe linia frontului din Ucraina, scrie Kyiv Independent.

Vizita marchează prima sa vizită în regiune în ultimii 13 ani.

Putin, alături de războinicul cecen Ramzan Kadîrov, a vizitat Universitatea Forţelor Speciale Ruse din Cecenia, în timp ce trupele se pregătesc să se desfăşoare pe linia frontului din Ucraina, a raportat mass-media de stat ruse.

„Atâta timp cât avem oameni ca voi, suntem absolut, absolut invincibili”, ar fi spus Putin trupelor din Cecenia, potrivit presei de stat ruse.

Autorităţile ucrainene intenţionează să evacueze un total de 45.

000 de locuitori din regiunea Sumî, a declarat ministrul ucrainean de Interne Ihor Klymenko reporterilor la 20 august, scrie Kyiv Independent.

„În acest moment, trebuie să evacuăm aproximativ 45 000 de persoane din regiunea Sumî, conform deciziei Consiliului de Apărare”, a declarat Klymenko, subliniind că «nu este vorba de o evacuare urgentă».

Regiunea Sumî, situată la graniţa de nord-est a Ucrainei cu Rusia, este supusă unor atacuri zilnice şi se află vizavi de regiunea Kursk din Rusia.

 

Lasă un răspuns