Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru din 2024 performanța primelor trei luni ale anului. Rezultatele pozitive au vizat creșterea bazei de clienți, a tranzacțiilor și activității operaționale.

Spread the love

  Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru performanța primelor trei luni ale anului.

  Evoluția pozitivă a fost susținută de creșterea portofoliului de credite și creanțe din leasing nete, la nivel consolidat, acestea fiind cu 4,3% mai mari față de 31 decembrie 2023 și cu 13,4% mai mari față de 30 iunie 2023, atingând 78,8 miliarde lei, precum și de creșterea depozitelor clienților la nivel individual cu 3,4%, peste nivelul de la 31 decembrie 2023 și cu 13,5% peste valoarea înregistrată la 30 iunie 2023, ajungând la 139 miliarde lei.

Banca Transilvania a ajuns la 1.

810 milioane lei profit net, cu 42,6% mai mult față de evoluția din primele șase luni ale anului precedent.

BT a generat valoare pentru populație și companii:„Rezultatele BT au crescut susținut în prima jumătate a anului, bazate pe creșterea bazei de clienți, a tranzacțiilor și activității operaționale.

Dincolo de creșterea organică, integrarea OTP România în Grupul Financiar Banca Transilvania, pe care am început-o în august, este o prioritate pentru noi în perioada următoare.

Continuăm dezvoltarea Grupului BT pe toate segmentele în care activăm, accelerăm incluziunea financiară în România și avem în vedere dezvoltarea relației cu românii care lucrează în afara țării.

Obiectivul este creșterea prudentă și sustenabilă.

 În ceea ce privește mediul economic intern și internațional, suntem precauți, pentru a fi pregătiți pentru orice context, creșterea economică este încă incertă în multe zone ale lumii, iar indicatorii macro sunt volatili”, declară Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

 Rezultatele financiare pe primul semestru: Banca Transilvania a acordat acționarilor dividende în numerar de 1 miliard de lei din profitul anului 2023, cu un randament de aproape 4%, ca urmare a deciziei Adunării Generale a Acționarilor din aprilie 2024, hotărâre în urma căreia au beneficiat peste 55.

000 de acționari.

În prima parte a anului, Grupul Banca Transilvania a făcut noi pași în direcția creșterii prin achiziții în România, atât în domeniul bancar, cât și în domenii complementare.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns