Zeci de trenuri interregionale, scoase la licitație. Vor circula și pe rutele regionalei Cluj.

Spread the love

  O serie de trenuri electrice noi vor circula pe rutele regionalei Cluj, în urma unei licitații lansate de Bursa Română de Mărfuri.

 Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat că Bursa Română de Mărfuri (BRM) a început organizarea licitațiilor pentru achiziția de servicii publice de transport feroviar de călători, respectiv a trenurilor electrice inter-regionale destinate transportului interregional feroviar de călători.

Contractele au o valabilitate de maximum 60 de luni și vor include un număr de 25 de trenuri, iar o serie de rute vor fi asigurate și la nivelul Regionalei CFR Cluj.

 *13 trenuri și 4 rute, respectiv: București Nord – Brașov – Cluj Napoca, București Nord – Brașov, Brașov – Deda – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Deva – Timișoara Nord.

*12 trenuri și 4 rute, respectiv: București Nord – Suceava, București Nord – Iași, București Nord – Galați, Iași – Cluj Napoca.

Data limită de depunere a ofertelor și a documentelor însoțitoare este 4 octombrie 2024.

În iarna acestui an, Autoritatea pentru Reformă Feroviară semna cu constructorul polonez PESA pentru 62 de trenuri electrice noi, însă în urma unei contestații ulterioare, contractul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel București.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns