Reproşuri la adresa armatei israeliene după recuperarea trupurilor a şase ostatici din Gaza

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Israelul a recuperat trupurile a şase ostatici din Fâşia Gaza, a anunţat marţi armata, în timp ce negocierile au continuat în încercarea de a aduce înapoi peste 100 de prizonieri care au rămas în enclava palestiniană asediată, relatează Reuters.

Despre trupurile recuperate de armata israeliană din Gaza Se crede că un total de 109 ostatici au rămas în Gaza, dintre care aproximativ o treime sunt consideraţi morţi, iar soarta celorlalţi este necunoscută.

Cei mai mulţi dintre aceştia au fost capturaţi de oameni înarmaţi din gruparea militantă palestiniană Hamas în timp ce atacau comunităţile din sudul Israelului la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.

200 de israelieni şi străini şi răpind aproximativ 250 de ostatici.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit marţi cu oficiali din Egipt în cadrul unei călătorii regionale menite să reducă divergenţele dintre Israel şi Hamas cu privire la un acord de încetare a luptelor din Gaza şi de asigurare a returnării ostaticilor.

Vezi mai multe articole din categoria externe Zahiro Shahar Mor, nepotul ostaticului Abraham Munder, unul dintre cei şase al căror corp a fost returnat, a declarat că autorităţile israeliene au „torpilat” oportunităţile de a semna un acord de încetare a focului şi de a aduce ostaticii înapoi în viaţă.

„Unchiul meu a fost un erou de război care şi-a trăit întreaga viaţă construind ţara.

Hamas l-a luat, dar abandonul continuu este pe mâinile guvernului israelian”, a declarat el pentru Reuters.

„Nu voi înceta să lupt pentru ca ei să îi readucă înapoi pe oamenii care sunt încă în viaţă.

Altfel, statul Israel nu are niciun viitor.

Nimeni nu va dori să trăiască într-un stat care nu are grijă de cetăţenii săi, care îi trădează şi îi abandonează.

” Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a declarat că trupurile lui Yagev Buchshtab, Alexander Dancyg, Abraham Munder, Yoram Metzger, Nadav Popplewell şi Chaim Peri au fost recuperate de soldaţii israelieni din tunelurile de sub oraşul Khan Younis din sudul Gazei, după o „operaţiune complexă”.

„Vom continua să lucrăm pentru a atinge obiectivele acestui război – întoarcerea ostaticilor în Israel şi dezmembrarea Hamas”, a spus el într-o declaraţie.

Lasă un răspuns