Armata rusă susţine că a capturat New York-ul, însă nu metropola americană, ci un orăşel din Ucraina

Spread the love

Armata rusă susţine că a capturat New York-ul, însă nu metropola americană, ci un orăşel din Ucraina „Una dintre cele mai mari aşezări din aglomerarea Toreţk şi centrul logistic de importanţă strategică Novgorodskoye din Republica Populară Doneţk a fost eliberat”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat pe Telegram, potrivit Politico.

New York, o suburbie a oraşului Toreţk din regiunea Doneţk, cu o populaţie de 10.

000 de locuitori înainte de război, ar fi ultima zonă care a căzut sub controlul Moscovei în timp ce armata rusă înaintează în estul Ucrainei.

A fost redenumită din Novgorodskoye în 2021, dar înainte de Războiul Rece era cunoscută şi sub numele de „Нью-Йорк”, redat diferit ca Neu Jork sau Niu York.

Vezi mai multe articole din categoria externe Forţele armate ucrainene au confirmat marţi că Rusia a atacat aşezările din zonă, dar nu au recunoscut capturarea orăşelului.

„Astăzi, inamicul atacă în apropierea aşezărilor New York, Nelipivka, Toreţk şi Zalizne.

Apărătorii noştri dau o ripostă demnă inamicului, 13 lupte au fost deja finalizate, bătălia continuă”, a precizat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei într-o postare pe Facebook.

Anterior, marţi, ziarul ucrainean Ukrainska Pravda a relatat că forţele Kievului încă ţin linia în partea de nord a localităţii şi că în apropiere au loc lupte crâncene.

Lasă un răspuns