Netanyahu şi Blinken discută propuneri esenţiale de securitate pentru Israel

Spread the love

Netanyahu şi Blinken discută propuneri esenţiale de securitate pentru Israel Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi-a reiterat angajamentul faţă de cea mai recentă propunere americană privind eliberarea ostaticilor israelieni, care ţine cont de nevoile stricte de securitate ale Israelului.

Această reafirmare a avut loc în cadrul unei întâlniri pozitive şi constructive între Netanyahu şi secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, care a durat aproximativ trei ore.

Propunerea americană, conform surselor din reţeaua arabă „Sky News”, include măsuri de securitate comune între SUA, Egipt şi palestinieni în „axa Philadelphia”.

De asemenea, planul prevede prezenţa unei forţe europene la trecerea Rafah, care se află la graniţa dintre Egipt şi Fâşia Gaza.

Cu toate acestea, se pare că Netanyahu a respins această propunere.

Vezi mai multe articole din categoria externe În paralel, preşedintele american Joe Biden a declarat că eforturile pentru un acord de încetare a focului în Gaza continuă, exprimându-şi speranţa că un astfel de acord este încă posibil.

Secretarul de stat Blinken, într-o conferinţă alături de preşedintele israelian Isaac Herzog, a subliniat că această perioadă ar putea reprezenta „ultima şansă” pentru a ajunge la un acord de pace în regiune.

Întâlnirea dintre Netanyahu şi Blinken reflectă eforturile continue ale ambelor părţi de a găsi o soluţie care să echilibreze nevoile de securitate ale Israelului cu eforturile diplomatice internaţionale pentru stabilitatea în regiune.

Premierul Netanyahu l-a informat pe Blinken că îi va trimite pe şefii Mossad şi Shin Bet alături de reprezentantul armatei în echipa de negocieri la întâlnirea de la Cairo săptămâna aceasta, a declarat un oficial israelian.

Lasă un răspuns