LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 908. Ucraina a distrus un alt pod în regiunea Kursk din Rusia / Ucrainenii: privăm inamicul de capacităţi logistice / Între timp, Moscova avansează în Donbas, unde ruşii pretind cucerirea unui sat strategic

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Forţele aeriene ucrainene au distrus un alt pod strategic peste râul Seym în regiunea rusă Kursk, limitând capacitatea de aprovizionare a unui grup rus care se opune avansului ucrainean, a declarat duminică comandantul Ucrainei.

O rusoaică în faţa mormântului fiului ei din cimitirul central din Kursk Comandantul-şef al Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi, a luat în considerare un atac împotriva regiunii ruse Bryansk ca alternativă la incursiunea de la Kursk, a raportat The Economist la 18 august, citând surse militare.

Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 11 drone „kamikaze” de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii din direcţiile Kursk şi Primorsko-Akhtarsk, a anunţat Forţele aeriene.

Vezi mai multe articole din categoria social Detaliile călătoriei vor fi comunicate mai târziu în cursul zilei, a declarat Ministerul de Externe, dar aceasta va avea loc probabil în luna august.

Vizita, care a fost anunţată pentru prima dată de presa indiană în luna iulie, va fi prima călătorie a prim-ministrului Narendra Modi în Ucraina de la începutul războiului.

Un incendiu a izbucnit la o substaţie electrică din apropierea unei staţii de cale ferată din regiunea Kemerovo din Rusia, lăsând temporar fără curent electric locuitorii oraşului Mariinsk, a informat la 19 august Procuratura pentru Transporturi din Siberia de Vest.

Acest număr include 1.

200 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

Forţele ruse au atacat în timpul nopţii mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv Kievul, cu 11 drone Shahed lansate de pe teritoriile ruseşti Kursk şi Primorsko-Akhtarsk.

Acest lucru a fost raportat de Mikola Oleşciuk, comandantul Forţelor Aeriene Ucrainene, adăugând că apărarea aeriană ucraineană a doborât toate UAV-urile.

Forţele aeriene „au doborât toate dronele inamice în regiunile Mikolaiv, Cherkasi, Viniţia, Kiev, Dnipropetrovsk, Harkov, Sumi şi Doneţk”, a spus Oleşciuk într-un mesaj pe Telegram relansat de Ukrainska Pravda.

Justiţia rusă a respins apelul soldatului american Gordon Black, condamnat în iunie la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru ameninţări cu moartea şi furt.

Instanţa din regiunea Primorie din Vladivostok (Orientul Îndepărtat al Rusiei) „a luat în considerare recursul cetăţeanului american” Gordon Black şi a decis „confirmarea sentinţei”, a indicat organul judiciar într-un comunicat de presă.

Pe 19 iunie, Black, 34 de ani, a fost condamnat de un tribunal din Vladivostok pentru că şi-a „bătut” iubita rusă, Alexandra Vaciouk, şi că i-a furat 10.

000 de ruble, puţin peste 100 de euro.

Victima a susţinut în timpul procesului, care s-a deschis pe 6 iunie, că Black a încercat să o sugrume în timpul unei bătăi în apartamentul pe care l-au închiriat împreună, înainte de a merge să doarmă într-un hotel şi să-i fure banii pentru a plăti noaptea de cazare.

/////////////////////////////////// Kievul a declarat că a cucerit peste 80 de aşezări pe o suprafaţă de 1.

150 km pătraţi în Kursk de la lansarea unei lovituri surpriză peste graniţă la 6 august, cea mai mare invazie a Rusiei de la al Doilea Război Mondial, potrivit Reuters.

„Direcţia Kursk.

Minus încă un pod! Aviaţia Forţelor Aeriene Ucrainene continuă să priveze inamicul de capacităţile logistice cu lovituri aeriene de precizie, ceea ce afectează semnificativ cursul ostilităţilor”, a declarat Mykola Oleshchuk pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El a postat un videoclip care arată un nor în creştere de la o explozie pe un pod şi una dintre secţiunile sale distruse.

Reuters nu a putut confirma independent distrugerea podului sau situaţia de pe câmpul de luptă din Kursk.

Reuters a reuşit să confirme că podul din videoclipul lui Oleshchuk se află în satul Zvannoye din regiunea Kursk, dar nu a putut verifica independent data la care a fost filmat videoclipul.

Nu a existat un răspuns imediat din partea oficialilor de la Moscova la rapoartele Ucrainei.

Unii bloggeri militari ruşi, inclusiv proeminentul proiect War Gonzo, au raportat că a existat un atac al Ucrainei duminică pe podul din Zvannoye.

Lasă un răspuns