Apel la donare de sânge, în Cluj. Număr redus de donatori în perioada concediilor.

Spread the love

  Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj a lansat un apel către clujeni pentru donarea de sânge, pentru asigurarea stocului necesar în această perioadă.

 În prezent există o nevoie acută de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, mai ales pentru grupele A + și A-, O -, B – și AB-.

Dragi donatori.

Datorită nevoilor crescute de sânge ale spitalelor și în această perioadă de concedii, și cum numărul donatorilor a scăzut, este mare nevoie de sânge pe grupele A+, A negativ și O negativ, B negativ și AB negative”, semnalează Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

 Donatorii cu grupele de sânge deficitare sunt așteptați la donare pe tot parcursul săptămânii viitoare, până vineri, 23 august, în intervalul orar 7:30-13:30.

 „Vă așteptăm la donare, respectându-se condițiile de acceptare.

 Iar donatorii de grupa B+, datorită stocului excedentar pe care îl avem, sunt rugați să-și amâne donarea pentru această perioadă, dacă este posibil”, arată sursa citată.

 Pentru a evita aglomerația, donatorilor li se recomandă să se programeze pe una din cele două platforme de programare, Donorium.

ro și BlooDoChallenge.

De asemenea, donatorii sunt sfătuiți să bea cel puțin 1,5 litri de apă înainte de a se prezenta la donare și să servească un mic dejun ușor.

De la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor de masă acordate de centrele de transfuzii sanguine a fost majorată la 280 de lei.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns