Un oficial german sugerează intenţia de a candida pentru postul de cancelar la alegerile din Germania de anul viitor

Spread the love

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a dat cel mai puternic semnal de până acum că intenţionează să candideze la funcţia de cancelar din partea Verzilor.

Un oficial german sugerează intenţia de a candida pentru postul de cancelar la alegerile din Germania de anul viitor Robert Habeck a dat de înţeles că va candida pentru funcţia de conducere, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei POLITICO.

„Aş dori să îmi asum responsabilitatea”, a declarat Habeck în cadrul podcastului Berlin Playbook.

Vorbind cu POLITICO, Habeck a recunoscut că o revenire ar fi dificilă, comparând Verzii cu un club de fotbal care se luptă să revină de la un deficit de 4-0.

Vezi mai multe articole din categoria externe Luptele interne s-au reînnoit în cadrul coaliţiei de guvernare tripartite din Germania cu privire la o serie de probleme privind elaborarea unui proiect de buget pentru anul 2025.

Habeck, care îndeplineşte şi funcţia de vicecancelar al ţării, a declarat că este sigur că liderii coaliţiei vor conveni asupra unui nou proiect de buget până la sfârşitul acestei săptămâni.

Habeck a fost mult timp considerat un posibil candidat al Verzilor la funcţia de cancelar pentru alegerile federale din 2025.

Candidatura sa a devenit mai probabilă din luna iulie, după ce ministrul de externe Annalena Baerbock s-a retras din cursă în timpul unui interviu acordat CNN, afirmând că principala sa responsabilitate va rămâne diplomaţia.

Lasă un răspuns