Google confirmă că hackeri legaţi de Iran au vizat campaniile lui Donald Trump şi Joe Biden

Spread the love

Google confirmă că hackeri legaţi de Iran au vizat campaniile lui Donald Trump şi Joe Biden Divizia de securitate cibernetică a Google a scris miercuri că APT42 – un grup de hackeri asociat cu Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran, a vizat „conturile personale de e-mail a aproximativ 12 persoane afiliate preşedintelui Biden şi fostului preşedinte Trump”, notează POLITICO.

Printre acestea se numărau atât actuali şi foşti oficiali ai guvernului SUA, cât şi persoane care lucrau la campanie.

Vezi mai multe articole din categoria externe Analiza arată că Google a blocat „numeroase” încercări ale APT42 de a se conecta la conturile personale ale acestor persoane şi a notificat campaniile vizate.

Raportul publicat de divizia de securitate cibernetică a Google nu confirmă faptul că APT42 a fost în spatele vreunei operaţiuni de hacking şi scurgere de informaţii, ci doar că Iranul este interesat de campanii, inclusiv de cea a Kamalei Harris.

Gruparea de hackeri APT42 nu se află la prima acţiune de vizare a campaniilor din SUA.

APT42 a încercat, de asemenea, să intervină în timpul alegerilor prezidenţiale americane din 2020.

La momentul respectiv, Google a fost, de asemenea, implicat în blocarea tentativelor acestor atacatori şi ale unui alt grup legat de China de a viza campaniile lui Trump şi Biden.

Săptămâna aceasta, Donald Trump a dat vina pe Iran pentru piratarea campaniei sale.

FBI investighează cazul.

Lasă un răspuns