Un alt azil de bătrâni din Ilfov a fost închis de ANPC: „Ce au constatat comisarii noștri la cămin depășește orice urmă de latură umană”

Spread the love

   Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a oprit temporar, funcționarea unui alt azi de bătrâni din comuna Siliștea Snagov, județul Ilfov.

  Comisarii ANPC au găsit în incinta azilului paturi murdare, pereți plini de igrasie, dar și medicamente expirate, nereguli pentru care aceștia au aplicat amenzi în valoare de 25.

000 de lei.

 Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au oprit, temporar, funcţionarea unui azil de bătrâni, situat în comuna Siliştea Snagov, judeţul Ilfov şi au dat amenzi de 25.

000 de lei.

Mai mult decât atât, societatea comercială nu avea autorizație pentru a funcționa drept centru de îngrijire pentru vârstnici, iar mâncarea, expirată și aceasta, se pregătea într-un loc improvizat în curtea unității.

 În urma neregulilor importante constatate, comisarii CJPC Ilfov au aplicat următoarele sancțiuni:- amenzi contravenționale în valoare de 25.

000 lei- oprirea temporară a prestării de servicii- propunere pentru închiderea definitivă a unității.

„Cu toții suntem copii, părinți sau avem în grijă persoane în vârstă, dar ceea ce au constatat comisarii noștri depășește orice urmă de latura umană.

În astfel de situații, este obligatoriu ca locațiile să fie autorizate, iar personalul să asigure și să respecte demnitatea acestor persoane”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

– lipsa autorizațiilor specifice domeniului de activitate- existența, în curtea unității, a unui bloc alimentar improvizat/neautorizat- existența, printre persoanele cazate spre îngrijire și a unor persoane cu vârste sub 65 de ani- folosirea unor medicamente cu termenul de valabilitate expirat- folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită; fără elemente de identificare – existența, în blocul alimentar neautorizat, a unor insecte vii și în stare inertă-  utilizarea unor saltele pătate și deteriorarea unor paturi fără lenjerie- lipsa plaselor anti-insecte; – condiții igienico-sanitare precare: paviment neigienizat, pereți murdari, băi cu gresie și faianță spartă/elemente lipsă, scară cu trepte din sticlă fisurate/sparte- lipsa informării către aparținători (meniu, prețuri)- existența, în curtea unității, a unor mașini abandonate, mormane de fier vechi, deșeuri, materiale de construcții, în imediata apropiere a beneficiarilor.

Articol scris de Ilinca DandocziCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns