Încă o regiune de frontieră din Rusia evacuată din cauza ameninţării ucrainene

Spread the love

Rusia a evacuat luni o a doua regiune de lângă Ucraina din cauza intensificării atacului din partea acesteia dincolo de graniţă.

Încă o regiune de frontieră din Rusia evacuată din cauza ameninţării ucrainene Rusia a fost nevoită să evacueze luni părţi dintr-o a doua regiune de la graniţa cu Ucraina după ce Kievul continuă să îşi intensifice activitatea militară în apropierea frontierei, scrie Reuters.

Incursiunea ucraineană pe teritoriul rusesc a început săptămâna trecută marţi şi a vizat regiunea Kursk din Rusia, până când aceasta nu a reuşit să îşi stabilizeze din nou frontul duminică.

Vezi mai multe articole din categoria externe Regiunea Belgorod, la sud de Kursk, este şi ea sub ameninţarea atacurilor armate ucrainene, motiv pentru care guvernatorul regiunii, Vyacheslav Gladkov, a declarat că au început evacuările din districtul Krasnaya Yaruga.

Atacurile Ucrainei pe teritoriul Rusiei sunt menite să demonstreze Occidentului capacitatea de a organiza operaţiuni militare majore şi obţinerea unei monede de schimb înaintea unor posibile negocieri de încetare a focului, mai scrie Reuters.

Lasă un răspuns