Armata americană a trimis un submarin dotat cu rachete în Orientul Mijlociu

Spread the love

Imagine cu caracter ilustrativ Comandanţii armatei SUA au ordonat trimiterea unui submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu, pe fondul temerilor tot mai mari că Iranul va ataca Israelul, potrivit Sky News.

Surse citate de presa americană susţin că serviciile de spionaj din Israel consideră că Iranul a decis să lanseze un atac direct.

Atacul asupra Israelului ar putea avea loc în câteva zile, mai susţin sursele.

Vezi mai multe articole din categoria politic Gărzile Revoluţionare din Iran au început vineri exerciţii militare în provincia vestică Kermanshah, aproape de graniţa cu Irakul.

Pentagonul a confirmat misiunea submarinului şi a anunţat că va devansa sosirea în zona a portavionului Abraham Lincoln.

De asemenea, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit duminică cu omologul său israelian.

„Secretarul Austin a reiterat angajamentul Statelor Unite de a lua toate măsurile posibile pentru a apăra Israelul şi a remarcat consolidarea poziţiei şi capacităţile forţelor militare americane în Orientul Mijlociu, în contextul tensiunilor regionale în creştere”, se arată într-un comunicat.

Iranul a ameninţat cu represalii dure Israelul după ce principalul lider politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost „asasinat” la Teheran, miercuri, pe 31 iulie.

Israelul nu a revendicat sau negat responsabilitatea pentru moartea lui Haniyeh.

Lasă un răspuns