LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 900. Conflictul a intrat într-o nouă fază: ruşii au recunoscut că au folosit armament neconvenţional, ca să-i alunge pe ucraineni / Kievul, atacat peste noapte în centru şi la est / Zelenski a găsit rachete nord-coreene

Spread the love

Dacă până acum le foloseau, dar nu o recunoşteau, Ministerul rus al Apărării a admis că şi-a trimis focoase termobarice, una dintre cele mai teribile arme de război, pentru a oprit avansul Ucrainei în Kursk.

Războiul din Ucraina, ziua 900.

Conflictul a intrat într-o nouă fază: ruşii au recunoscut că au folosit armament neconvenţional, ca să-i alunge pe ucrainei Forţele ruse au folosit probabil o rachetă nord-coreeană în timpul unui atac aerian peste noapte în regiunea Kiev, care a ucis un tată şi fiul său în vârstă de 4 ani, a declarat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Conform informaţiilor preliminare, ruşii au folosit o rachetă nord-coreeană în acest atac – un alt atac terorist deliberat împotriva Ucrainei”, a scris el pe reţelele de socializare.

„Experţii în pirotehnică încă lucrează pentru a determina datele exacte referitoare la această rachetă”.

Vezi mai multe articole din categoria social Aseară, apărarea aeriană rusă a doborât 35 de drone şi patru rachete ucrainene în cinci regiuni ale ţării.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat acest lucru pe Telegram.

Ministerul a spus că 14 drone şi patru rachete tactice Tochka-U au fost distruse în regiunea Kursk, 16 drone au fost doborâte în regiunea Voronej, 3 drone au fost interceptate în regiunea Belgorod şi câte una în regiunile Briansk şi Oriol.

Un tată şi fiul său au fost ucişi într-un atac rusesc peste noapte în regiunea centrală a Kievului din Ucraina.

Acest lucru a fost declarat de Serviciul de Stat de Urgenţă al Ucrainei într-o postare pe Telegram, după cum a raportat Ukrinform.

Aseară, exploziile au izbucnit în centrul şi estul capitalei ucrainene Kiev, în timp ce forţele aeriene ucrainene au declarat că două rachete ruseşti se îndreptau spre oraş.

Administraţia militară a Kievului a declarat într-o postare Telegram că sistemele de apărare aeriană ale oraşului au fost activate.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, alte cinci regiuni au fost atacate de drone.

În capitală au sunat sirene şi au fost văzute cel puţin două fulgerări la orizont în timpul nopţii, relatează AFP.

Temerile cu privire la un posibil atac aerian rusesc au crescut în ultimele zile ca răspuns la incursiunea în curs în regiunea Kursk a Rusiei.

În jurul orei 22.

00, aseară, pe Telegram, forţele aeriene au mai raportat că mai multe regiuni ale ţării au fost vizate de o serie de atacuri cu drone, dar încă nu au fost veşti despre pagube sau victime.

Ucraina este lovită în mod regulat de atacuri cu rachete şi drone.

Acesta este motivul pentru care Kievul le cere aliaţilor occidentali să îi ofere mai multe sisteme de apărare aeriană.

Rusia foloseşte focoase termobarice pentru a opri avansul ucrainean în Kursk.

 Armele termobarice au fost interzise de Convenţia de la Geneva.

Potrivit Moscovei, Kievul ameninţă centrala nucleară.

Kremlinul anunţă introducerea unui regim special anti-terorism în trei regiuni de la graniţa cu Ucraina, peste 76.

000 de persoane fiind evacuate.

Iar Belarus anunţă că a desfăşurat rachete împotriva dronelor Kievului care i-au zburat pe cer şi au fost doborâte.

Iar unul dintre ucigaşii lui Nemţov a fost eliberat din închisoare şi trimis să lupte în Ucraina.

Oponentul politic al lui Putin a fost ucis în 2015, la Moscova.

Lasă un răspuns