Zeci de morţi în adăpostul unei şcoli din Gaza

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Un atac israelian asupra unei şcoli din Gaza care adăposteşte familii strămutate a ucis aproximativ 100 de persoane, a declarat sâmbătă guvernul din Gaza condus de Hamas, în timp ce armata israeliană a declarat că a vizat militanţi Hamas şi a pus sub semnul întrebării bilanţul palestinian.

Zeci de morţi în adăpostul unei şcoli din Gaza Înregistrarea video de la faţa locului a arătat părţi ale corpului împrăştiate pe sol şi mai multe cadavre care erau transportate şi acoperite cu pături pe podea.

Cutiile goale de alimente zăceau într-o baltă de sânge, iar saltelele arse şi păpuşa unui copil se aflau printre resturi, potrivit Reuters.

Într-un alt videoclip, nişte bărbaţi se roagă lângă mai mulţi saci pentru cadavre aşezate pe jos.

Nu a fost clar dacă toate videoclipurile au fost filmate la parterul complexului şcolar Tabeen, din oraşul Gaza.

Vezi mai multe articole din categoria social Biroul de presă din Gaza, condus de Hamas, a afirmat într-o declaraţie că complexul a fost atacat în timp ce oamenii adăpostiţi acolo efectuau rugăciunile din zori.

„Până în prezent, există mai mult de 93 de martiri, inclusiv 11 copii şi şase femei.

Există rămăşiţe neidentificate”, a declarat purtătorul de cuvânt al apărării civile palestiniene, Mahmoud Bassal, în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

Aproximativ 350 de familii au fost adăpostite în complex, a declarat Bassal – unele dintre sutele de mii de palestinieni strămutaţi din casele lor de atacul Israelului asupra Gazei.

Etajul superior, care adăposteşte familii, şi etajul inferior, folosit ca moschee, au fost ambele lovite, a spus el.

Ministerul Sănătăţii din Gaza nu a furnizat detalii privind victimele.

Armata israeliană a declarat că bilanţul victimelor a fost exagerat şi că aproximativ 20 de militanţi au acţionat la faţa locului.

„Complexul, şi moscheea care a fost lovită în interiorul acestuia, a servit ca o facilitate militară activă a Hamas şi a Jihadului Islamic”, a declarat locotenent-colonelul Nadav Shoshani pe X.

El a spus că cifrele publicate de biroul media condus de Hamas nu par să corespundă cu informaţiile Forţelor de Apărare ale Israelului.

Un oficial militar a declarat că partea din moschee care a fost lovită era rezervată bărbaţilor.

„Acest lucru a fost verificat de serviciile de informaţii, iar lovitura a fost efectuată cu ajutorul a trei muniţii mici şi precise, care nu pot provoca amploarea pagubelor pe care le raportează palestinienii”, a declarat oficialul.

Lasă un răspuns