Laura Buciu Laura Buciu Vicepreşedintele american Kamala Harris a făcut campanie într-o arenă plină în Arizona, sperând să-l pună pe candidatul republican Donald Trump pe picior de plecare în Vest, în timp ce Trump a organizat propriul său miting în Montana pentru a susţine un candidat republican pentru Senat.
Cursa pentru Casa Albă: Harris face campanie în Arizona, Trump în Montana Candidata democrată la preşedinţie, aflată de mai puţin de o lună în cursa pentru Casa Albă, a efectuat un turneu de o săptămână după ce şi-a desemnat contracandidatul, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, cu scopul de a crea entuziasm pentru campania sa în şapte state care ar putea influenţa alegerile din 5 noiembrie.
Acest turneu a adus-o vineri în zona Phoenix, unde a vizitat voluntari la un birou de campanie şi a vorbit cu alegătorii, potrivit Reuters.
Vezi mai multe articole din categoria politic În timpul călătoriei, Harris a obţinut sprijinul LULAC Adelante, comitetul de acţiune politică al celei mai vechi organizaţii latino-americane pentru drepturile civile din ţară.
Aceasta a fost prima susţinere prezidenţială a grupului.
În Glendale, o mulţime estimată la peste 15.
000 de persoane a întâmpinat-o pe Harris, inclusiv câţiva demonstranţi pro-palestinieni care au întrerupt remarcile.
Harris s-a confruntat cu furia alegătorilor liberali care nu sunt de acord cu sprijinul ei pentru Israel în războiul din Gaza ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie.
„Preşedintele şi cu mine lucrăm non-stop în fiecare zi pentru a încheia acordul de încetare a focului şi a aduce ostaticii acasă”, a spus Harris, adăugând: „Deci, vă respect vocile, dar suntem aici pentru a vorbi acum despre cursa din 2024”.
La începutul săptămânii, când unii au protestat în timpul mitingului ei din Michigan şi i-au întrerupt discursul, ea a spus: „Dacă doriţi ca Donald Trump să câştige, atunci spuneţi asta.
În caz contrar, eu vorbesc”.
Tot în Vest, Trump a ţinut un miting în Bozeman, Montana, un stat pe care republicanii l-au câştigat în fiecare cursă prezidenţială din 1996.
El a atacat-o din nou pe Harris în termeni personali – numind-o „nebună”, „proastă” şi „IQ scăzut” – şi a criticat-o pentru că nu a acordat interviuri sau nu a susţinut conferinţe de presă importante de când a devenit candidatul democrat.