Cum lichida doctorița poreclită de colegi „doamna cu coasa” pacienții ca să elibereze paturile

Spread the love

  Documentul se bazează pe numeroase mărturii ale asistentelor medicale – care interveneau fără știința medicilor pentru a salva pacienții – dar și pe un referat al medicilor legiști, convorbiri telefonice interceptate sau „situația statistică a numărului de decese defalcate pe zile, survenite în perioada 01.

01.

2023 – 30.

06.

2024”, notează Defapt.

roIată ce au relatat martorii, în cea mai mare parte cadre medicale de la spitalul Sf.

Pantelimon, în legătură cu doctorițele suspectate că au ucis cel puțin un pacient de la secția ATI.

„Cu privire la scăderea ratei de noradrenalină din data de 04.

04.

2024, ora 13:17, Pisică  Maria Cristina (asistentul medical care a îngrijit pacientul) a declarat că infirmiera Alexandru Georgeta i-a atras atenția că, după ce prin rezerva 8 au trecut inculpatele Păiuș Mirela și Miron Maria (ultima poreclită la nivelul secției ATI „doamna cu coasa”), infirmiera a observat că rata noradrenalinei pe injectomat fusese redusă de la 20 ml/h la 1 ml/h.

Totodată, aceasta a mai arătat că a observat că este modificată și valoarea oxigenului de la ventilator.

Deși valoarea trebuia să fie setată la 100, aceasta era scăzută la o rată destul de mică, sub 50 (…)Ulterior modificării, pacientul a intrat în stop cardiorespirator, iar martora a anunțat-o pe inculpata Păiuș Mirela cu privire la stop și, înainte de a începe manevrele de resuscitare, aceasta i-a spus martorei să treacă în continuare în fișa de observație că rata de administrare a noradrenalinei a fost de 20 ml/h”.

Aceste relatări au fost confirmate de o altă asistentă, care spus că bănuiește că pacienții erau lichidați pentru a elibera paturile de la ATI și „a se pune bine cu UPU”, potrivit Defapt.

roCe spune martorul Grigore Petrică: „De multe ori, în cazul modificărilor aduse de inculpata Miron Maria injectomatelor, el dar și alți asistenți care se confruntau cu situații similare, scoteau pentru pacient o nouă fiolă de noradrenalină pe care o introduceau în flaconul de ser fiziologic, apoi setau perfuzorul să administreze serul cu noradrenalina introdusă de ei pentru a compensa rata mică de pe injectomat.

La schimbul de ture existau uneori discuții între asistenții care ieșeau și cei care intrau în care îşi transmiteau că deși un pacient este pe o rată de noradrenalină mică pe injectomat, respectiv 1ml/h, tensiunea este ținută de fapt de noradrenalina din flaconul de ser fiziologic (…)Grigore Petrică a arătat că la un moment dat inculpata Miron Maria a început să observe faptul că în ciuda modificărilor aduse de ea ratei de administrare a noradrenalinei la 1ml/h, tensiunea pacienților nu se modifica în jos, în mai rău.

Nu știe dacă aceasta cunoștea cum compensau ei, asistenții, rata mică de noradrenalină administrată, deoarece nu s-au confruntat în vreun fel cu inculpata.

La un moment dat martorul a observat la mai mulţi dintre pacienții săi cărora inculpata le modificase rata, că aceasta din urmă le-a ajustat parametrii ventilatoarelor (FIO2) la valori sub 30, chiar și 10, în contextul în care, din experiența sa toți pacienții conectați la aceste ventilatoare au setate valori de peste 50.

Valorile de 50 și peste ale ventilatorului, printre altele, au rolul de a menține nivelul de saturație de oxigen a pacientului în cote normale, părerea martorului fiind aceea că prin setarea acestor valori la cote sub 50 saturația de oxigen scade, acesta fiind un alt mod prin care se poate ajunge la decesul pacientului”.

Acest martor relatează despre un deces suspect din 2023.

 Citește continuarea articolului pe Defapt.

roCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns