Petrecem tot mai mult timp la birou și în spații închise, iar timpul petrecut în natură este tot mai prețios.
Alimentația variată și sănătoasă, bogată în legume și fructe, îți susține tonusul psiho-fizic, asigură un metabolism eficient, și îți oferă energia necesară în activitățile de zi cu zi.
Una dintre sursele esențiale pentru menținerea sănătății dentare și a sistemului osos, cu multiple roluri în buna funcționare a organismului, inclusiv prin controlul proceselor inflamatorii și a sistemului imunitar, este vitamina D, numită și vitamina „soarelui”.
Printre cele mai frecvente afecțiuni asociate cu deficitul de Vitamina D se numără rahitismul, imunitatea scăzută, boli cardiace și renale, unele forme de cancer, probleme dentare, tulburări emoționale și oboseala cronică Vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor menținerea unui sistem imunitar activ.
Prin efectul benefic ce menține nivelul de calciu și fosfor din sânge, vitmanina D contribuie semnificiativ la reducerea stresului și la un tonus psihic susținut.
Persoanele care petrec mai mult timp în spații închise sau la birou, care trăiesc în zone cu puțin soare pot avea deficit de vitamina D.
Aceasta contribuie la buna funcționare a tiroidei, reglează ritmul cardiac și previne dezvoltarea bolilor autoimune.
Vitamina D se regăsește în alimentele „grase”, dar și în multiple specii de pește.
Consumul de lapte lapte integral sau de soia, precum și iaurtul integral, pot aduce un aport substanțial de vitamina D.
În cantitate mai mare, aceasta se regăsește în ciuperci, dar și în mai multe tipuri de pește, precum: somonul, păstrăvul, macrou, ton, hering și sardine.
În cazul deficienței de vitamina D, constatate în urma unor analize medicale, se recomandă consumul sub formă lichidă, pentru o absorbție mai eficientă.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro