Turcia solicită o intervenţie în cazul de genocid împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie

Spread the love

Turcia va depune miercuri o declaraţie de intervenţie în cazul de genocid al Africii de Sud împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) de la Haga.

Turcia solicită o intervenţie în cazul de genocid împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie Anunţul Turciei are loc în contextul conflictului continuu dintre Israel şi Hamas, în Gaza fiind raportate numeroase victime civile, potrivit Turkish Minute.

În luna mai, Turcia a declarat că a decis să se alăture cauzei lansate de Africa de Sud pe fondul intensificării măsurilor împotriva Israelului, adăugând că solicitarea sa va urma pregătirile juridice necesare, scrie Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Până în prezent, 13 ţări s-au alăturat sau şi-au exprimat intenţia de a se alătura acţiunii Africii de Sud împotriva Israelului.

CIJ permite statelor să intervină în cauze pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Israelul a respins în mod repetat acuzaţiile de genocid formulate în acest caz ca fiind nefondate, susţinând în instanţă că operaţiunile sale din Gaza reprezintă legitimă apărare şi vizează militanţii Hamas care au atacat Israelul pe 7 octombrie.

Lasă un răspuns