Stare de urgenţă în regiunea Kursk din Rusia, în urma atacului ucrainean

Spread the love

Starea de urgenţă a fost declarată în regiunea Kursk din Rusia, după un atac atac transfrontalier al trupelor ucrainene, scrie BBC.

Stare de urgenţă în regiunea Kursk din Rusia, în urma atacului ucrainean Guvernatorul regional în exerciţiu, Alexei Smirnov, a declarat că măsura a fost necesară „pentru a elimina consecinţele intrării forţelor inamice în regiune”.

Mii de oameni au fost, de asemenea, evacuaţi din zonele de frontieră, a declarat Smirnov, adăugând că au fost chemaţi medici din alte oraşe.

Anterior, preşedintele Vladimir Putin a acuzat Ucraina de lansarea unei „provocări majore” după ce Moscova a declarat că trupele au trecut graniţa în apropierea oraşului Sudzha, la 10 km de graniţă, marţi dimineaţă.

Vezi mai multe articole din categoria externe Acestea au fost sprijinite de 11 tancuri şi peste 20 de vehicule blindate de luptă, a adăugat Kremlinul.

În declaraţiile televizate difuzate miercuri după-amiază, şeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, i-a spus preşedintelui Putin că „înaintarea” în regiunea Kursk a fost oprită, forţele ruse „continuând să distrugă adversarul în zonele direct adiacente frontierei ruso-ucrainene”.

Lasă un răspuns