Proteste în Marea Britanie faţă de migranţi: Miercuri sunt aşteptate zeci de manifestaţii

Spread the love

Proteste în Marea Britanie faţă de migranţi: Miercuri sunt aşteptate zeci de manifestaţii Poliţiştii monitorizează ameninţările cu noi revolte, în special pe reţelele de socializare, şi anunţă că miercuri ar putea avea loc cel puţin 30 de proteste, potrivit Sky News.

În schimb, noaptea trecută a fost mai liniştită în comparaţie cu precedentele.

Doi bărbaţi în vârstă de 38 de ani au fost acuzaţi în legătură cu tulburările din Southport şi Liverpool.

De asemenea, Serviciul de Poliţie din Irlanda de Nord a declarat că va investiga mai multe infracţiuni motivate rasial, produse noaptea trecută în Belfast, inclusiv un atac asupra unui băiat.

Vezi mai multe articole din categoria externe Violenţele au izbucnit după ce săptămâna trecută o persoană a atacat mai mulţi copii într-un centru de activităţi din Southport.

Trei copii au murit şi alţii au fost răniţi.

În timpul protestelor care au urmat, participanţii au atacat şi vandalizat clădirile în care locuiesc migranţii în mai multe oraşe din Marea Britanie.

Până acum, aproximativ 100 de persoane au fost puse sub acuzare în legătură cu revoltele.

Premierul britanic Keir Starmer a anunţat că va fi înfiinţată o „armata permanentă” de poliţişti specialişti care pot răspunde la astfel de incidente de stradă.

Prim-ministrul a mai spus că va fi suficient spaţiu în închisori astfel încât cei responsabili să „simtă întreaga forţă a legii”.

Lasă un răspuns