O femeie suspectată de „defăimarea” jucătorilor olimpici de tenis de masă, arestată în China

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Poliţia din Beijing a arestat o femeie suspectată că a postat pe reţelele de socializare comentarii defăimătoare despre sportivii şi antrenorii chinezi după finala de simplu feminin la tenis de masă de la Jocurile Olimpice de la Paris, a declarat poliţia, conform Reuters.

O femeie suspectată de „defăimarea” jucătorilor olimpici de tenis de masă, arestată în China Suspecta, în vârstă de 29 de ani, pe nume He, „a fabricat în mod răuvoitor informaţii şi a defăimat în mod flagrant pe alţii, având ca rezultat un impact negativ asupra societăţii”, a declarat poliţia din districtul Daxing într-o declaraţie făcută marţi noaptea.

Cazul este în curs de investigare, a declarat poliţia, deşi nu au fost dezvăluite detalii specifice cu privire la comentariile defăimătoare.

În meciul din 3 august, Chen Meng, campioana în exerciţiu a Chinei, a învins-o pe coechipiera sa Sun Yingsha, de asemenea numărul 1 mondial, cu 4-2, într-o reluare a confruntării lor anterioare de la Tokyo din urmă cu trei ani.

Vezi mai multe articole din categoria externe Pe tot parcursul meciului, Sun a fost aclamată, iar Chen a fost huiduită de fiecare dată când înscria, potrivit unei transmisiuni a evenimentului.

După meci, mulţi oameni au accesat reţelele de socializare pentru a critica comportamentul mulţimii.

„Dacă acestui tip de cultură a fanilor i se permite să pătrundă în sport, în cele din urmă poate submina chiar şi cei mai talentaţi sportivi, precum Sun Yingsha”, a declarat un utilizator pe Weibo.

Weibo, popularul site de microblogging X-like din China, a declarat că a şters peste 12.

000 de postări şi a interzis mai mult de 300 de conturi pentru ceea ce a numit comentarii „ilegale”.

De asemenea, mulţi oameni au apelat la reţelele de socializare pentru a-şi exprima bucuria şi mândria naţională după ce înotătorul chinez Pan Zhanle şi-a doborât propriul record mondial la 100 de metri liber, chiar dacă ţara a fost readusă în centrul atenţiei în materie de dopaj după ce presa a relatat că doi înotători din 2022 au fost depistaţi pozitiv la un steroid interzis.

 

Lasă un răspuns