Tim Walz este alegerea Kamalei Harris pentru vicepreşedinte

Spread the love

Sursa foto: AP Vicepreşedinta Kamala Harris l-a ales pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept partener de campanie, conform a patru surse apropiate procesului, scrie CNN.

Walz, fost educator, se află la al doilea mandat ca guvernator şi este preşedintele Asociaţiei Guvernatorilor Democraţi.

Înainte de a deveni guvernator, a petrecut 12 ani în Congres, reprezentând un district rural predominant republican.

Recent, Walz a atras atenţia prin criticile sale vocale la adresa republicanilor, vizând în special echipa prezidenţială a fostului preşedinte Donald Trump şi a senatorului din Ohio, JD Vance, pe care i-a numit „tipi ciudaţi”.

Această expresie a devenit un meme central în campania lui Harris, satisfăcând democraţii şi frustrând mulţi republicani.

Vezi mai multe articole din categoria externe La un recent eveniment de strângere de fonduri intitulat „White Dudes for Harris”, Walz a pledat cu pasiune pentru Harris, îndemnând donatorii cu contribuţii mici să recunoască oportunitatea istorică din faţa lor.

El a întrebat retoric cât de des are cineva şansa de a schimba traiectoria lumii în 100 de zile şi a subliniat importanţa ca o femeie de culoare să conducă o astfel de schimbare, promiţând că eforturile lor vor fi amintite de cei pe care îi opun.

Stilul energic şi direct al lui Walz a avut un impact notabil asupra campaniei, contribuind la conturarea noii direcţii şi a mesajului post-Biden, în timp ce democraţii se unesc în jurul acestui duo dinamic.

Lasă un răspuns