Preşedintele Bangladeshului dizolvă parlamentul

Spread the love

Andreea Tobias Preşedintele Bangladeshului dizolvă parlamentul, deschizând calea alegerilor pentru înlocuirea premierului care fugit din ţară, după săptămâni întregi de demonstraţii.

Sursa foto: Facebook Preşedintele Bangladeshului a dizolvat parlamentul marţi, deschizând calea pentru noi alegeri în vederea înlocuirii premierului care a demisionat şi a fugit din ţară după săptămâni de demonstraţii împotriva guvernării sale, care au degenerat în tulburări violente.

Preşedintele Mohammed Shahabuddin a ordonat, de asemenea, eliberarea din arest la domiciliu a liderului opoziţiei Khaleda Zia.

Zia, o rivală de lungă durată a premierului destituit Sheikh Hasina, a fost condamnată pentru corupţie de guvernul Hasinei în 2018.

Vezi mai multe articole din categoria externe Marţi, unele funcţii de conducere din armată au fost remaniate.

Studenţii protestatari au declarat că nu vor permite niciun guvern susţinut de armată.

Străzile din capitala Dhaka păreau mai calme marţi, fără noi violenţe, în timp ce protestatarii bucuroşi se înghesuiau la reşedinţa liderului destituit.

Unii s-au pozat cu soldaţii care păzeau clădirea, unde, cu o zi înainte, protestatarii furioşi au jefuit mobilă, tablouri, ghivece de flori şi găini, relatează AP.

Principalul aeroport din Dhaka şi-a reluat activitatea după o suspendare de opt ore.

Lasă un răspuns