Plan de asasinat care l-ar putea viza pe Trump, dejucat

Spread the love

Andreea Tobias Un cetăţean pakistanez cu legături în Iran este inculpat în legătură cu un plan de asasinat dejucat ce l-ar putea viza pe Donald Trump.

Imagine cu caracter ilustrativ Departamentul de Justiţie acuză un pakistanez care ar avea legături cu guvernul iranian că a încercat să comită asasinate politice, un caz care a determinat guvernul SUA să sporească securitatea fostului preşedinte Donald Trump şi a altor oficiali, potrivit unei acuzaţii deschise marţi, relatează CNN.

Anchetatorii FBI consideră că Trump şi alţi actuali şi foşti oficiali ai guvernului SUA au fost ţintele vizate de complot, a declarat un oficial american informat în legătură cu acest subiect.

Vezi mai multe articole din categoria politic Asif Merchant, în vârstă de 46 de ani, este acuzat că a mers la New York şi a lucrat cu un asasin plătit pentru a comite asasinatele la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie, conform acuzaţiilor depuse de procurorii federali din Brooklyn, New York.

Merchant a fost arestat la 12 iulie în timp ce se pregătea să părăsească Statele Unite, la scurt timp după ce s-a întâlnit cu presupuşi asasini plătiţi despre care credea că vor executa crimele, dar care erau de fapt ofiţeri de poliţie sub acoperire.

El se află în arest federal.

FBI consideră că a dejucat complotul lui Merchant înainte de orice atac, iar în săptămânile care au urmat arestării sale acesta a cooperat cu anchetatorii, potrivit oficialilor americani.

Însă ameninţările cunoscute ale guvernului iranian la adresa lui Trump au determinat FBI să transmită informaţiile Serviciului Secret al SUA, care a sporit protecţia de securitate a fostului preşedinte, au declarat oficialii.

Complotul dezvăluit marţi de procurorii americani se adaugă la o listă tot mai lungă de planuri iraniene detaliate de presupusă ucidere a lui Trump, potrivit oficialilor din domeniul securităţii naţionale.

Lasă un răspuns