LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 895. Explozii puternice s-au resimţit la Kiev. Mesajul autorităţilor: staţi în adăposturi / Miliarde deblocate pentru reconstrucţia Kievului

Spread the love

Rusia atacă Ucraina chiar în inima ei.

Războiul din Ucraina, ziua 895.

Explozii puternice s-au resimţit la Kiev.

Mesajul autorităţilor: staţi în adăposturi Rusia a lovit districtul Shevchenkivskyi din oraşul Harkov cu o rachetă Iskander în jurul orei 10 dimineaţa, provocând daune unei clinici, unor maşini şi altor infrastructuri civile, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov.

„Deocamdată nu divulgăm toate detaliile, dar capacitatea noastră de a produce drone creşte constant.

Lucrăm nu doar cu fonduri de stat, ci şi cu parteneri care investesc în producţia noastră de drone”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Vezi mai multe articole din categoria social Pe 6 august, preşedintele Volodimir Zelenski a dezvăluit că Ucraina va aloca fonduri suplimentare pentru programul său de rachete.

Canalele de Telegram pro-război din Rusia au raportat că un grup de sabotaj şi recunoaştere, echipat cu utilaje grele, ar fi pătruns în Regiunea Kursk în dimineaţa zilei.

Armata ucraineană nu a comentat încă aceste acuzaţii, care rămân neconfirmate.

  Ministerul rus al Apărării a declarat că soldaţii ucraineni ar fi pătruns pe teritoriul regiunii Kursk pe 6 august.

O dronă a aruncat explozibili la periferia oraşului, rănind doi bărbaţi, cu vârste de 53 şi 57 de ani, şi trei femei, cu vârste de 37, 46 şi 68 de ani.

Toate victimele au fost spitalizate, potrivit guvernatorului Oleksandr Prokudin.

Undă verde finală de la UE pentru a plăti prima tranşă de aproape 4,2 miliarde de euro către Kiev pentru a sprijini redresarea şi reconstrucţia Ucrainei.

„Această decizie sprijină stabilitatea macrofinanciară a Ucrainei şi funcţionarea administraţiei sale publice”, subliniază preşedinţia maghiară a Consiliului UE pe reţelele sociale.

Un cetăţean italian a fost oprit de poliţie la Moscova în timp ce manevra cu o dronă lângă Kremlin.

Acest lucru a fost anunţat de poliţişti, citaţi de Tass, precizând că arestarea a avut loc ieri după-amiază.

Identitatea bărbatului, care conform poliţiei este „însoţitor de bord pentru o companie aeriană italiană”, nu este cunoscută.

Incidentul a avut loc în parcul Zariadie.

Potrivit surselor, cel arestat a spus că nu are cunoştinţă de interdicţia de a survola zona şi că a dorit doar să facă fotografii panoramice.

Kievul nu a reacţionat în niciun fel la propunerile de pace făcute de preşedintele rus Vladimir Putin în iunie şi Occidentul încearcă să negocieze un armistiţiu doar pentru a reorganiza forţele armate ucrainene.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Serghei Şoigu, a declarat jurnaliştilor în timpul unei vizite la Baku.

„Au trecut aproape două luni de atunci, dar nu a existat nicio reacţie”, a spus Şoigu.

„Este inutil să vorbim despre formate precum summitul pentru pace pentru Ucraina de la Geneva, Formula Zelenski şi aşa mai departe”, a spus el, „adevărul este că negocierile purtate fără negociatorul şef nu sunt foarte de înţeles”.

Forţele armate ucrainene au încercat să pătrundă pe teritoriul rusesc al regiunii Kursk de la graniţă, dar personalul serviciului de frontieră FSB şi trupele ruse au împiedicat mişcarea.

Acest lucru a fost anunţat de guvernatorul interimar al regiunii, Aleksei Smirnov, după cum a raportat Ria Novosti.

În acelaşi timp, guvernatorul a anunţat că la Kursk a fost declarată o nouă alertă de rachetă, după ce una legată de un atac cu dronă ucraineană care a rănit cinci persoane în această dimineaţă.

Sistemele ruseşti de apărare aeriană au doborât 11 drone pe cerul deasupra regiunii Kursk (Rusia) în timpul nopţii.

Acest lucru a fost anunţat – după cum a raportat Tass – de guvernatorul regiunii Alexei Smirnov, într-o postare pe canalul său Telegram.

Armata ucraineană a raportat că a doborât 24 de drone „Shahed” de fabricaţie iraniană lansate din Rusia în ultimele 24 de ore.

„În noaptea de 5 august 2024, ocupanţii ruşi au atacat dronele „Shahed”, dar trupele forţelor aeriene le-au detectat şi distrus”, a declarat Sergi Lisak, şeful administraţiei militare a regiunii Dnipropetrovsk, în estul Ucrainei, în actualizările raportate de Ukrainska Pravda.

Aceeaşi sursă a precizat că dronele lansate de ţara invadatoare au fost doborâte în regiunile Kiev, Viniţia, Sumi, Harkov, Kirovograd, Poltava şi Dnipropetrovsk.

Explozii puternice s-au auzit în centrul şi estul capitalei ucrainene după ce autorităţile au activat o alertă aeriană.

„Apărarea antiaeriană este în funcţiune la Kiev.

Staţi în adăposturi”, a scris primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Un jurnalist AFP a auzit cinci explozii puternice în cartierul Pozniaki, din partea de est a oraşului.

 

Lasă un răspuns